Politică

PSD Cluj a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare. VIDEO.

PSD Cluj a dat sâmbătă, 11 mai, startul oficial al campaniei electorale pentru alegerile locale și europarlamentare programate pentru data de 9 iunie.

PSD Cluj a dat sâmbătă, 11 mai, startul oficial al campaniei electorale pentru alegerile locale și europarlamentare programate pentru data de 9 iunie/ Foto: Paula Copaciu - monitorulcj.ro PSD Cluj a dat sâmbătă, 11 mai, startul oficial al campaniei electorale pentru alegerile locale și europarlamentare programate pentru data de 9 iunie/ Foto: Paula Copaciu - monitorulcj.ro

 

 


PSD Cluj a început oficial, sâmbătă, 11 mai, campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din data de 9 iunie.

Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca.


Candidații PSD Cluj, Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș, și-au depus candidaturile pentru Primăria Cluj-Napoca și președinția Consiliului Județean Cluj. Vasile Dîncu va fi candidat pentru un loc de europarlamentar în Parlamentul European din partea PSD.

Aurelia Cristea: „Ne aflăm într-un moment de cotitură pentru Cluj”

Aurelia Cristea, candidată pentru Primăria Cluj-Napoca, a declarat că în orașul în care s-a născut și a muncit nu mai există coeziune, oamenii nu mai au încredere în administrația publică.


„Sunt încrezătoare că această echipă (PSD-n.red.) va putea duce social democrația clujeană mai departe. Suntem uniți pentru Cluj. 
Astăzi nu lansăm doar o serie de candidaturi, ci lansăm un întreg proiect pentru orașul Cluj-Napoca în care își găsește locul fiecare cetățean, tânăr sau vârstnic, indiferent de venit. Un proiect care va face viața copiilor și nepoților noștri.
Acest proiect pune în prim-plan sănătatea cetățenilor, bunăstarea și siguranța lor, grija pentru cei vulnerabili și dialogul continuu. Îmi doresc să fiu reprezentanta unei administrații locale care în primul rând să servească cetățenii, nu să îi abuzeze. O administrație care să înlocuiască neregulile și derapajele cu energie, entuziasm și empatie. Ne aflăm într-un moment de cotitură pentru Cluj. Comunitatea locală poate mult mai mult decât avem astăzi. Orașul merită mai mult, dar nu poate deveni mai bun dacă păstrăm rețeta actuală (…) Pentru tot mai mulți clujeni, orașul nostru a devenit tot mai scump și mai ostil. Mă doare să spun aceste lucruri, dar toate întâlnirile cu oamenii mi s-a spun. Tinerilor le este tot mai greu să trăiască în Cluj-Napoca din cauza costurilor ridicate și a prețurilor exagerat de mari ale locuințelor. 
Pentru tinerele familii orașul este tot mai neprietenos, nu sunt suficiente creșe, grădinițe și școli. Traficul și parcările sunt un chin zilnic. Vârstnicii sunt tratați de multe ori ca cetățeni de mâna a doua”, a transmis Aurelia Cristea.

Aurelia Cristea, candidată la primăria Cluj-Napoca/ Foto: Paula Copaciu - monitorulcj.ro

Alexandru Cordoș: „Îndrăznesc să vreau mai mult”

Candidatul PSD Cluj pentru președinția Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alexandru Cordoș, a declarat că în ultimii ani s-a pierdut legătura dintre oameni și administrațiile publice.


„Îndrăznesc să vreau mai mult. Mai mult pentru județul Cluj, mai mult pentru cei care locuiesc în acest județ. În ultimii ani am constat că s-au pierdut legăturile dintre oameni și administrațiile publice. Această legătură trebuie să fie organică, între cetățean și administrație, fără poziții de subordonare de nicio parte. Administrația trebuie să fie mereu în slujba cetățenilor. Noi cei din administrația locală suntem parteneri pentru dumneavoastră și facem tot ce este mai bun pentru comunitate”, a declarat Alexandru Cordoș.

Alexandru Cordoș, candidat la funcția de președinte a Consiliului Județean Cluj/ Foto: Paula Copaciu - monitorulcj.ro

Vasile Dîncu: „În acest moment Clujul nu mai urcă la deal”

Vasile Dîncu este candidat pentru un loc de europarlamentar în Parlamentul European din partea PSD.


„În acest moment Clujul nu mai urcă la deal, coboară la vale (…) Nu cred că România este o țară mică, nu suntem o putere de mâna a doua și trebuie să ne câștigăm dreptul de putere regională importantă. (…) România nu se rupe prin faptul că refacem puterile locale. Va trebui să transformăm România într-un subiect important al politici internaționale, să renegociem cotele APIA, pentru țăranii noștri, să renegociem fonduri de coeziune și deficitul bugetar. Mă interesează să reprezint Transilvania, care este într-o continuă agresiune din partea liberalismului lui Orban și altora care văd un paralelism etnic. Transilvania este parte a României, este locomotiva României, mă interesează să fiu ambasadorul Clujului la Bruxelles”, a transmis Vasile Dîncu.

Liderul PSD Cluj a primit un pix din partea președintelui organizației de pensionari, Nati Ariton, dar și un coș cu produse tradiționale, din partea vicepreședintelui ANSVSA, Ioan Oleleu, candidat pentru Consiliul Județean Cluj.

Vasile Dîncu, candidat pentru europarlamentare/ Foto: Paula Copaciu - monitorulcj.ro

Remus Lăpușan: „Împreună putem schimba lucrurile”

Remus Lăpușan este candidat din partea PSD Cluj pentru Consiliul Județean Cluj.

„Împreună putem schimba lucrurile (…) Lucian Blaga spunea Încă o dată, iar și iar, a iubi e primăvară. Colegii mei, Partidul Social Democrat, iubesc Clujul, iubim clujenii și suntem alături de ei. Spunea domnul Boc că nu schimbi calul când urcă dealul, dar trebuie să schimbăm mai mulți cai, și la Turda, Dej și la Consiliul Județean, deoarece acești cai sunt obosiți. Să nu uităm și să o spunem celor de la PNL că minciuna are picioare scurte”, a declarat Remus Lăpușan.

Remus Lăpușan, candidat pentru Consiliul Județean Cluj/ Foto: Paula Copaciu - monitorulcj.ro

Răzvan Ciortea: „Trebuie să ne ocupăm de seniori, pentru că ne mor bătrânii”

„Există 1.800 de seniori în județ care așteaptă pe liste să fie internați în spitale paliative. Mulți dintre ei mor până când ajung să fie internați. Trebuie să ne ocupăm de seniori, pentru că ne mor bătrânii”, a punctat Răzvan Ciortea, președinte PSD Turda și candidat la Primăria Turda. 

Răzvan Ciortea, candidat la Primăria Turda/ Foto: Paula Copaciu - monitorulcj.ro

Listele cu candidații PSD pentru Consiliul Local Cluj Napoca și pentru Consiliul Județean Cluj

Listă candidați Consiliul Local 
1.   Aurelia Cristea
2.   Ovidiu Ioan Săcară
3.   Vladimir Mătușan
4.   Radu Calin Lupas
5.   Octavia Raluca Zglobiu Sandu
6.   Dan Ioan Morar
7.  Maria Gabriela  Gherman 
8.   Tatiana Corina Mocan 
9.   Bogdan Raul Popa
10. Marius Bruno Roschnafsky 
11. Larisa Carolina Pleșa
12. Dan Cristian Codrean
13. Vidrean Tudor Dumitru Capusan
14. Luca Viorel
15. Michael Ewald Schurger
16. Alina Kvasciuc
17. Livia Gina Morar
18. Ioana Ștefania Suciu
19. Codruța Mare
20. Ioan Rus
21. Bogdan Emil Onaca
22. Calin Mihai Roman
23. Bogdana Felecan
24.Ioana Liana Aurora Boca
25. Roxana Maria Neag
26. Alexandru Sorin Campean
27. Sabin Daniel Suciu
28. Adrian Magdaș
29. Mihai Eugen Nas
30. Teodora Maria Belei
31. Delia Constanta Ghiran
32. Raluca Dalia Muresan
33. Calin Indolean
34. Patricia Duda

Listă candidați Consiliul Județean Cluj

 1. Alexandru Cordoș
 2. Remus Lăpușan
 3. Ioan Oleleu
 4. Laura Elena Chiorean
 5. Andrei Bradea
 6. Luana Beatrice Șerban
 7. Valentin Cuibus 
 8. Horea Dorin Chirteș
 9. Cristian Pop
 10. Ariton Nati
 11. Cristian Potora
 12.  Magdaș Adrian
 13. Ilarie Ivan
 14.  Anna Rusu
 15. Bogdan Costea
 16. Ovidiu Lungu
 17. Sabin Demea
 18. Adina Emilia Marinca
 19. Magdalena Lucia Suciu
 20. Grigore Fati
 21. Ioan Roman
 22. Ioan Condor
 23. Carmen Ramona Pop
 24. Viorel Luca
 25. Laurențiu Oprea
 26. Paul Bogdan Pojar
 27. Sorin Daniel Ciurea
 28. Andreea Pop
 29. Cristian Eusebio- Lup
 30. Cosmina Horvat
 31. Gligor Sasu
 32. Adrian Nicolae Jișa
 33. Teodora Muncelean
 34. Andrei Harabagiu
 35. Dorin Apahidean
 36. Dan Cristian Codrean
 37. George Adrian Raita
 38. Delia Constanța Ghiran
 39.  Dragos Teodor Lup
 40. Horațiu Muntean-Roșca
 41. Teodora Vălean
 42. Viorel Claudiu Neamț
 43. Ana Pintea Isvoranu
 44. Darius Eugen Todor
 45. Sebastian Hoza

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alegeri europarlamentare 2024. Alianța electorală PSD-PNL, pe poziția a doua în ordinea candidaturilor pe buletinele de vot. Lista completă.

Sondaj. PSD și PNL, pe primele locuri în intenția de vot pentru alegerile locale. Cum ar vota românii în funcție de candidatul la primărie preferat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter