Politică

Alegeri europarlamentare 2024. Alianța electorală PSD-PNL, pe poziția a doua în ordinea candidaturilor pe buletinele de vot. Lista completă.

Cum vor arăta buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare. UDMR va fi pe prima poziție, urmată de Alianța electorală PSD-PNL, pe poziția a doua a buletinelor de vot. Vezi lista completă.

Cum vor arăta buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare 2024/Foto: Depositphotos.com Cum vor arăta buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare 2024/Foto: Depositphotos.com

 

 


Biroul Electoral Central a anunţat, luni, că, în urma tragerii la sorţi, a fost stabilită ordinea de pe buletinele de vot a partidelor politice, alianţelor electorale şi politice, organizaţiei cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au depus liste de candidaţi la alegerile europarlamentare şi a candidaţilor independenţi, pe primul loc aflându-se UDMR.

CITEȘTE ȘI: 
Cum arată lista finală a candidaturilor pentru alegerile europarlamentare. 12 formațiuni politice și 4 independenți, pe lista definitivă validată de BEC.

*Poziţia nr. 1 - UNIUNEA DEMOCRATĂ MAGHIARĂ DIN ROMÂNIA
*Poziţia nr. 2 - ALIANŢA ELECTORALĂ PSD PNL
*Poziţia nr. 3 - PARTIDUL REÎNNOIM PROIECTUL EUROPEAN AL ROMÂNIEI
*Poziţia nr. 4 - ALIANŢA AUR
*Poziţia nr. 5 - PARTIDUL UMANIST SOCIAL LIBERAL
*Poziţia nr. 6 - ALIANŢA DREAPTA UNITĂ USR-PMP-FORŢA DREPTEI
*Poziţia nr. 7 - ROMÂNIA SOCIALISTĂ
*Poziţia nr. 8 - PARTIDUL ROMÂNIA MARE
*Poziţia nr. 9 - PARTIDUL PATRIOŢILOR
*Poziţia nr. 10 - PARTIDUL ALTERNATIVA DREAPTĂ
*Poziţia nr. 11 - PARTIDUL S.O.S. ROMÂNIA
*Poziţia nr. 12 - PARTIDUL DIASPORA UNITĂ


De asemenea, candidaţii independenţi vor fi trecuţi pe poziţiile 13, 14, 15 şi 16 în ordinea înregistrării candidaturilor, respectiv Pîrvănescu Paula-Marinela, Gheorghe Vlad-Dan, Ştefănuţă Nicolae-Bogdănel şi Şoşoacă Dumitru-Silvestru.

Potrivit Biroului Electoral Central, tragerea la sorţi a fost efectuată de către preşedintele BEC, judecător Vasile Bîcu.


Luni, Biroul Electoral Central a publicat lista candidaturilor rămase definitive, fiind 12 formaţiuni politice şi alianţe electorale şi 4 independenţi vor participa la alegerile europarlamentare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

18 candidați din Cluj și-au pregătit „pașaportul” pentru drumul către Parlamentul European

Ultimele Stiri
abonare newsletter