Politică

Reacția demnitarilor după ce și-au crescut salariile: „Trebuie să învățăm să fim bogați și cinstiți”

Salariile și sporurile demnitarilor și primarilor vor crește de la 1 noiembrie, în plină criză, după ce Senatul a adoptat miercuri amendamente depuse de doi senatori UDMR.

sursă foto Facebook Guvernul României sursă foto Facebook Guvernul României

 

Senatul a adoptat miercuri un amendament prin care Salariile și sporurile demnitarilor și primarilor vor crește de la 1 noiembrie, în plină criză. Reacțiile parlamentarilor nu au încetat să uimească, după ce au fost întrebați dacă sunt de acord cu o astfel de creștere salarială. Marcel Boloș, ministrul al Investițiilor și Proiectelor Europene, își compară salariul de 2.500 de euro din România cu cel al demnitarilor din UE, care câștigă 15.0000 de euro.


„Dacă mă uit la salariile demnitarilor din Uniunea Europeană pot să fiu invidios. Dacă mă uit la ceea ce se întâmplă la nivel de populaţie a României şi problemele cu care ne confruntăm cred că este o perioadă de cumpătare şi deciziile luate de Guvern au fost de solidaritate faţă de oameni. De multe ori am fost la reuniunile Consiliului de miniştri şi întâmplător sau nu discuţiile despre ceea ce înseamnă salarizare şi felul în care desfăşoară activitatea miniştrii omologi, nivelurile lor de salarizare depăşesc 15.000 de euro în timp ce un demnitar al României ajunge la 2.500 de euro. Deci acest lucru spune foarte multe despre ceea ce înseamnă sistemul de salarizare românesc al demnitarilor pe care poate îl criticăm faţă de ceea ce înseamnă omologii din străinătate… Să nu credeţi că avem niveluri de salarizare care în comparaţie cu ale altor demnitari sunt sfidătoare. Sunt de bun simţ”, a afirmat Marcel Boloş, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.

Întrebat dacă ar trebui majorate salariile demnitarilor din România, el a spus că se află într-o situaţie delicată dacă se raportează la marea masă a oamenilor.


„În solidar cu oamenii aţi văzut că acum Guvernul şi Parlamentul nu au adoptat astfel de decizii care pot la un moment dat pentru oameni să fie decizii foarte sensibile. Probabil că această îngheţare a salariilor demnitarilor este un exerciţiu de solidaritate cu ceea înseamnă acum perioada de criză şi de sărăcie prin care trec oamenii”, a mai declarat Marcel Boloş.

Senatorul PNL Virgil Guran a comentat miercuri că „trebuie să învățăm să fim bogați și cinstiți”, după ce a fost întrebat de ziariști cum comentează faptul că senatorii au adoptat două amendamente UDMR prin care salariile și sporurile demnitarilor și primarilor vor crește de la 1 noiembrie.


„În 90 Ion Iliescu spunea să fim săraci și cinstiți. Trebuie să începem să învățăm altceva, să fim bogați și cinstiți și țara o va duce mai bine”, a susținut Virgil Guran. Acesta a precizat că a votat în favoarea amendamentelor.

Citește continuarea pe economedia.ro.

CITEȘTE ȘI:

Ciucă: „Vom identifica resurse pentru mărirea pensiilor și salariilor”

Dan Petrescu nu se dezminte. „La Sivasspor au salarii între 800 de mii și un milion de euro!”

Angajații în domeniul securității IT au salarii de până la 12.700 lei net. Clujul, între orașele în care se câștigă cel mai bine

Ultimele Stiri
abonare newsletter