Național

Luna, instalația de lumini Lights ON ajunge și în Timișoara. „Museum of the Moon” a fost vizitată de peste 3 milioane de oameni din 25 de țări

După ce în anul 2021 timișorenii au putut admira instalația Lights ON „Pământul”, în perioada 1-10 aprilie 2022 vor putea admira „Luna”.

Luna, instalația de lumini Lights ON ajunge și în Timișoara/ Sursă foto: Lights On Romania - Facebook Luna, instalația de lumini Lights ON ajunge și în Timișoara/ Sursă foto: Lights On Romania - Facebook

 

 


Museum of the Moon, lucrarea artistului britanic Luke Jerram, va putea fi admirată și de bănățeni după ce în anul 2021 au putut vedea de aproape planeta Pământ în perioada 1-10 aprilie în Iulius Gardens.

 


Creația artistului britanic este o reprezentare a Lunii după imagini NASA, creată la scară de 1:500,000, ceea ce înseamnă că fiecărui centimetru din instalație, îi corespund 5 km din suprafața lunii. Astfel, timp de 10 zile, ea le va oferi bănățenilor șansa de a vedea acest corp ceresc, așa cum numai din spațiu mai poate fi văzut.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

 


„Ne bucurăm mult să ducem parteneriatul cu cei de la Iulius Group mai departe și să prezentăm unui public din ce în ce mai numeros instalații de artă impresionante, capabile să schimbe retorici urbane și să aducă împreună idei mai bune despre ziua de mâine. Suntem parte a schimbării și ne bucurăm să ne reîntâlnim cu publicul timișorean. Lights On!”, a declarat Andi Daiszler, inițiatorul proiectului Lights On România.

Până în prezent, instalația „Museum of the Moon” a fost vizitată de peste 3 milioane de oameni, din cele peste 25 de țări în care a fost expusă, iar crearea acesteia a durat 6 luni, fiind nevoie de numeroase prototipuri și multă planificare. În realizarea instalației au fost folosite imagini furnizate de sateliții orbitali NASA.


 

CITEȘTE ȘI:

Instalația Lights ON „Pământul” a reușit să strângă peste 40.000 de lei în sprijinul refugiaților din Ucraina

„Invazie” de licurici în Iulius Parc. Lights On revine la Cluj cu o nouă instalație de lumini. Când va putea fi văzută?

Ultimele Stiri
abonare newsletter