Timp Liber

„Invazie” de licurici în Iulius Parc. Lights On revine la Cluj cu o nouă instalație de lumini. Când va putea fi văzută?

Festivalul Lights On nu va avea loc în această iarnă în Cluj-Napoca, însă organizatorii au pregătit o surpriză pentru privitori: expoziția „Firefly Field”, în parcul Iulius.

Instalația va putea fi admirată în perioada 26 noiembrie-5 decembrie și va fi formată din 100 de licurici interconectați care vor ocupa aproximativ 240 de metri pătrați în Iulius Parc.

„Lumina conectează, spune povești și ne îndeamnă la introspecție. Noi o aducem mai aproape de clujeni și în acest an prin una dintre cele mai inedite instalații tematice, care ajunge pentru prima dată în țara noastră. Ne dorim să îi facem pe privitori să fie curioși, să își adreseze întrebări și să se întoarcă timp de câteva secunde în copilărie – atunci când aceste mici minuni ne-au permis să credem în magie”, au precizat organizatorii.


Masca și distanțarea, obligatorii

În ceea ce privește condițiile de acces în zona Firefly Field în Iulius Parc începând cu 26 noiembrie, reprezentanții Lights On anunță că purtarea măștii de protecție în mod corespunzător este obligatorie, precum și respectarea distanței sociale.

„Deși în iarna lui 2021 nu vă mai putem da întâlnire cu o ediție de festival propriu-zisă la Cluj-Napoca, ne bucurăm să putem prezenta acasă o instalație de lumină magică pe care am ținut mult să aducem în Lights On România. Firefly Field înseamnă un câmp plin de licurici, o imagine care va fermeca privirile celor mari și celor mici deopotrivă. Mulțumim Iulius Mall și Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la București pentru colaborarea prin care creația studioului Toer din Olanda ajunge în România, în premieră”, a declarat președintele Asociației Daisler și fondatorul Lights On România, Andi Daiszler.


De asemenea, începând tot cu 26 noiembrie, instalația de lumină „ȘI MIE” va putea fi privită de pe podul Elisabeta din Cluj-Napoca, ca răspuns la mesajul afișat în prezent în centrul metropolei Chicago „Mi-e Dor De Tine”: „Ea ne invită să ne luăm un moment de respiro, unul în care să dăm frâu liber emoțiilor și să ne lăsăm purtați de magia luminii acolo unde fizic, nu reușim să ajungem”.

CITEȘTE ȘI:

„Mi-e dor de tine”. Instalația luminoasă provoacă emoții puternice românilor cu dor de casă din Chicago

Ultimele Stiri
abonare newsletter