Național

Șoferul de 19 ani care a ucis doi tineri în accidentul din 2 Mai, trimis în judecată pentru trafic de droguri, alături de părinți

Vlad Pascu, şoferul drogat de 19 ani care a omorât doi tineri şi a rănit alţi trei în localitatea 2 Mai, a fost trimis în judecată de DIICOT alături de părinţii săi.

Vlad Pascu, trimis în judecată pentru trafic de droguri, alături de părinți/Foto: digi24.ro Vlad Pascu, trimis în judecată pentru trafic de droguri, alături de părinți/Foto: digi24.ro

 

 


Vlad Pascu este acuzat de consum şi trafic de droguri, Miruna Pascu de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, iar Claudiu Pascu de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 


Tânărul şi mama se află în arest preventiv, în timp ce tatăl este sub control judiciar.

DIICOT a trimis Tribunalului București dosarul în care Vlad Pascu este cercetat pentru trafic de droguri de mare risc. Acesta este acuzat și de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa substanţelor interzise şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, în urma accidentului mortal provocat  sub influența drogurilor, soldat cu moartea a două persoane și rănirea altor trei în localitatea 2 Mai. 


Mama acestuia, Miruna Pascu este acuzată că ar fi şantajat o fată, martoră în dosarul în care este cercetat fiul ei. Concret, ea ar fi ameninţat-o pe prietena lui Vlad Pascu că va face publice informaţii şi imagini compromiţătoare despre ea, dacă va colabora cu procurorii.

Prietena lui Vlad Pascu le-a povestit procurorilor că la petrecerile organizate în casa acestuia se consuma o cantitate mare de droguri şi medicamente.


În plus, fata a relatat că Vlad Pascu „fuma cannabis, trăgea pe nas cocaină”, după care se urca pe acoperiş şi plângea.

Conform documentelor din dosar, la începutul lunii septembrie, o fată şi mama ei au depus o sesizare la DIICOT în care spuneau că Miruna Pascu îi furniza droguri fiului ei.


CITEȘTE ȘI: 
Primele declarații făcute de șoferul drogat după tragedia din 2 Mai: „Nu pot să dau timpul înapoi”

La mijlocul lunii trecute, Vlad Pascu a fost adus în cătuşe, la sediul DIICOT din Capitală.

De altfel, Poliția din Constanța a recunoscut că tânărul a fost oprit de două ori de polițiști în trafic, fiind dus și la sediul Poliției din Vama Veche după ce în mașina sa au fost descoperite droguri, anterior producerii accidentului mortal care a curmat viața a doi tineri. Cu toate acestea, tânărul nu a fost testat pentru droguri. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Poliția l-a lăsat liber în trafic pe tânărul din 2 Mai cu două ore înainte de accidentul mortal. În mașina sa au fost descoperite droguri, dar poliția nu l-a testat

TRAGEDIE pe litoral. Un șofer DROGAT a lovit în plin un grup de tineri. Doi au murit pe loc și alți trei sunt grav răniți

Primele declarații făcute de șoferul drogat după tragedia din 2 Mai: „Nu pot să dau timpul înapoi”

abonare newsletter