Actualitate

Poliția l-a lăsat liber în trafic pe tânărul din 2 Mai cu două ore înainte de accidentul mortal. În mașina sa au fost descoperite droguri, dar poliția nu l-a testat

Șoferul de 19 ani care a ucis doi tineri în accidentul din 2 Mai a fost oprit de două ori de un echipaj de poliție înainte de tragedia de pe șosea, potrivit unor surse din anchetă.

Șoferul de 19 ani care a ucis doi tineri în accidentul din 2 Mai a fost oprit de două ori de un echipaj de poliție înainte de tragedia de pe șosea. Foto: digi24.ro Șoferul de 19 ani care a ucis doi tineri în accidentul din 2 Mai a fost oprit de două ori de un echipaj de poliție înainte de tragedia de pe șosea. Foto: digi24.ro

 

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, Constantin Glugă, a confirmat, luni, într-o conferință de presă că tânărul a fost oprit de două ori de polițiști în trafic, fiind dus și la sediul Poliției din Vama Veche după ce în mașina sa au fost descoperite droguri. 


Șeful IPJ a confirmat că șoferul nu a fost testat pentru droguri deoarece nu avea un comportament care să indice consumul acestora și a susținut că tânărul a consumat substanțe interzise după ce a plecat din sediul poliției.

Șeful IPJ Constanța a precizat că a dispus cercetarea prealabiă a unui ofițer și doi agenți de poliție pentru a stabili dacă există sau nu o abatere din punct de vedere disciplinar pentru că tânărul nu a fost testat pentru consumul de droguri.


Glugă a precizat însă că drogurile găsite în mașina tânărului sunt diferite față de cele indicate de aparatul drug test după producerea accidentului.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE pe litoral. Un șofer DROGAT a lovit în plin un grup de tineri. Doi au murit pe loc și alți trei sunt grav răniți

Cronologia evenimentelor:

Șeful IPJ a prezentat cum s-au produs evenimentele cronologic:


În 17 august, tânărul a ajuns în municipiul Constanța împreună cu tatăl său.

În 18 august seara, tânărul a fost oprit în trafic în municipiul Constanța în cadrul unei acțiuni cu caracter preventiv, în care a fost sfătuit să circule cu atenție.


În 19 august în jurul orei 00.40, prin apel la 112 un bărbat a sesizat IPJ Constanța că pe DN 39 dinspre Vama Veche spre 2 Mai un autoturism circulă cu posibile încălcări ale legislației rutiere. 

La ora 02.40, autoturismul a fost depistat de o patrulă mixtă polițist-jandarm în Vama Veche, au fost legitimați șoferul și cei doi pasageri. În mașină, într-un pachet de țigări a fost descoperită o țigară tip joint, precum și 4 pastile.


Șoferul a fost dus la centrul de poliție Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea zero. Conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive și nu a fost testat pentru consumul de droguri. Tânărul a fost în sediul poliției până în jurul orei 4.30, apoi s-a deplasat la o locație din Vama Veche unde ar fi consumat substanțe interzise. Ulterior s-a produs accidentul.

La locația din Vama Veche unde șoferul ar fi consumat substanțe interzise au fost depistate încă nouă persoane și sunt cercetări.

Vlad Pascu, tânărul acuzat că a ucis două persoane la 2 Mai în timp ce conducea drogat, a fost cercetat în 2022 pentru deținere de droguri, dar procurorii DIICOT au renunțat la dosar pentru că ar fi fost vorba de o cantitate mică de droguri, potrivit deciziei definitive a Tribunalului București. Procurorii au renunțat la urmărirea penală motivând că tânărul deținea o cantitate prea mică de droguri – respectiv 0,68 g cannabis, scrie g4media.ro.

În plus, Vlad Pascu ar fi urmat în trecut o cură de dezintoxicare la o clinică de specialitate din București.

El s-a fotografiat în diferite ipostaze cu haine de firmă, mașini scumpe, iar ultima fotografie e de zilele trecute de pe plajă. Mama tânărului este un cunoscut dezvoltator imobiliar în Capitală, iar tatăl lui are un atelier de tunning auto pentru mașinii off-road.

Conform postărilor de pe rețelele sociale, autorul accidentului avea permisul de conducere de doar câteva luni. Chiar a ținut să marcheze momentul obținerii permisului cu o fotografie publicată în mediul online.

Luminiţa Popescu, avocata tânărului care a omorât două persoane în accidentul rutier de la 2 Mai, a declarat jurnaliştilor, că acesta a recunoscut că a consumat droguri, dar a precizat că el nu este consumator, ci a primit drogurile în Vama Veche, unde venise la o petrecere.

Ea a fost întrebată dacă a fost pentru prima oară când clientul său a consumat droguri. „Da, din câte am înţeles, nu este consumator. Le-a primit în Vama Veche”, a precizat Luminiţa Popescu.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Accident mortal. Bărbat OMORÂT pe trecerea de pietoni în Gherla! Șoferul băuse băuturi alcoolice înainte

Șoferii beți, drogați sau fără permis, trimiși direct la închisoare dacă produc un accident mortal. Proiect votat în Parlament

Accident mortal pe drumul Zalău - Cluj. Victima a murit după o zi la spital

abonare newsletter