Național

Doar elevii vor beneficia de călătorii gratuite sau cu reducere la tren. Studenții, nevoiți să mai aștepte din cauza birocrației.

De mâine, elevii vor putea beneficia de călătorii gratuite sau cu reducere la transportul pe calea ferată. Studenții, însă, mai au de așteptat. Care este motivul?

CFR Călători Cluj-Napoca/Foto: CFR Călători Facebook.com CFR Călători Cluj-Napoca/Foto: CFR Călători Facebook.com

 

 


Legitimaţiile de călătorie cu gratuitate, reducere la transportul pe calea ferată se vor elibera, începând cu data de 3 septembrie 2023, doar pentru elevi, urmând ca pentru studenţi acestea să fie disponibile după publicarea normelor metodologice aferente Legii învăţământului superior nr. 199/2023, informează, sâmbătă, CFR Călători.

 


„CFR Călători informează că, începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, vor fi abrogate, parţial, prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, respectiv cele referitoare la facilităţile acordate studenţilor la transportul pe calea ferată, odată cu intrarea în vigoare a noilor acte legislative privind învăţământul valabile de la data de 3 septembrie 2023 - Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023 şi Legea învăţământului superior nr. 199/2023. 

Drept urmare, începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, se vor elibera legitimaţii de călătorie cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată doar pentru elevi, urmând ca pentru studenţi acestea să fie disponibile după publicarea prin Hotarare de Guvern a normelor metodologice aferente Legii învăţământului superior nr. 199/2023”, arată CFR Călători, prin intermediul unei informări publice. 


Compania reaminteşte că legitimaţiile de călătorie valabile la trenurile CFR Călători care circulă în trafic intern pot fi cumpărate cu anticipaţie.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un tren de călători a luat foc în apropiere de Oradea. Zeci de persoane au fost evacuate

6 ore și jumătate, cu trenul de la Oradea la Cluj: „Doamne, luung e drumu' Clujului! Chiar și când ești aproape...”

Când începe și când se termină școala? Calendarul anului școlar 2023-2024 pentru Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter