Național

Tragedie în Piatra Neamț. O fetiță de 13 ani a murit în timpul antrenamentului la clubul sportiv

O fetiţă în vârstă de 13 ani a murit în timpul unui antrenament obișnuit de la clubul sportiv, iar eforturile unuia dintre profesori de a o resuscita au fost zadarnice.

O fetiță de 13 ani a murit în timpul antrenamentului/ captură foto: Serviciul de Ambulanță Județean Neamț Facebook.com

 

 


O fetiţă în vârstă de 13 ani legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Piatra-Neamţ a decedat, vineri, după ce în timpul antrenamentului şi-a pierdut conştienţa şi a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe.

 


Fetiţa a fost resuscitată pe teren de profesorul acesteia, apoi de cadrele medicale sosite la faţa locului, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Piatra-Neamţ, unde a decedat.

„În jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că, unei minore din Piatra Neamț, i s-a făcut rău în timp ce participa la un antrenament de volei, la o sală de sport din municipiul Piatra Neamț. Echipajele medicale s-au prezentat la fața locului, minora fiind transportată la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Din păcate, în jurul orelor 13:50, am fost informați cu privire la faptul că, minora a decedat la unitatea medicală unde a fost internată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț, citat de hotnews.ro


Fata participa la un antrenament „de intensitate redusă” și nu era în evidență cu vreo afecțiune care să îi pună viața în pericol dacă face sport.

„Antrenamentul la care participa eleva era de intensitate redusă, după cum ne informează profesorul antrenor, şi avea loc în condiţiile pregătirii necesare participării la Campionatul Naţional de Cadete, din 14 ianuarie 2023. Conform informaţiilor primite din partea C.S.S. Piatra-Neamţ putem preciza că eleva avea efectuată vizita medicală periodică la cabinetul de medicină sportivă cu care unitatea are contract şi avea viza medicală valabilă. De asemenea, din cele relatate de părinţii sportivei, aceasta a fost supusă unor investigaţii medicale chiar la începutul anului 2023 şi nu s-a evidenţiat nicio problemă medicală incompatibilă cu practicarea sportului de performanţă", a declarat inspectorul şcolar general Florentina Luca-Moise, potrivit sursei citate.


Poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal privind infracţiunea de ucidere din culpă.

Anchetatorii aşteaptă rezultatele expertizei medico-legale privind cauza decesului pentru a continua ancheta în acest caz

CITEȘTE ȘI:

Tragedie cumplită. Un copil de 7 ani a murit după ce tatăl său i-a tăiat din greșeală gâtul cu drujba

Un soldat român a murit după ce a fost călcat de tanc, în timpul unor exerciții de antrenament

Ultimele Stiri
abonare newsletter