Napi Hírek

Megszűnik végre a kenőpénz csúnya szokása a Kolozs megyei kórházakban?

Miután a bukaresti Fundeni Klinikai Intézet vezetője, Carmen Orban az intézmény alkalmazottjaival aláíratott egy vesztegetés elleni nyilatkozatot, Emanuel Ungureanu USR képviselő Kolozsvárra is bevezetné az intézkedést.

„Nem vagyok hajlandó kenőpénzzel kapcsolatos aktívitásban részt venni” – ez áll a Fundeni Klinikai Intézet nyilatkozatának egyik pontja alatt. Carmen Orban felszólítja az alkalmazottakat, hogy ne csak elutasítsák a kenőpénzt, hanem pénzt se kérjenek a betegektől.

Emanuel Ungureanu ígéri: a Kolozs megyei egészségügyi intézmények valamennyi vezetőjének elküldi a megvesztegetés elleni nyilatkozat másolatát. A Mentsétek Meg Romániat (USR) képviselő ellenőrzi majd, hogy az ötlet megvalósításra került-e.


„Hétfőn a kolozsvári onkológiai intézetbe megyek ezzel a példás modellel. Nyilvánosan tájékoztatni fogom önöket az intézmény vezetőjének álláspontjáról. A következő napokban elküldöm az anti-kenőpénz űrlapot a Kolozs megyei egészségügyi intézményének összes vezetőjének, és megvizsgálom, hogy ez a kiváló modell megvalósult-e. Gratulálok, Carmen Orban!”, olvasható Ungureanu személyes Facebook profilján.

Alig pár nappal ezelőtt, Gabriel Lazany, a besztercei sürgösségi kórház vezetője arról nyilatkozott: nem kellene rászoktatni a fiatal orvosokat, hogy kenőpénzt fogadjanak el. A besztercei menedzser azt állította, igencsak kellemetlen helyzetbe kerülnek az alkalmazottak amikor borítékba rejtett pénzzel szaladgálnak utánuk a kétségbeesett betegek.


Citește AICI varianta în limba română a materialului.

abonare newsletter