Sănătate

Se anunță război anti-mită în spitalele clujene!

După ce managerul Institutului Clinic Fundeni din București, Carmen Orban le-a cerut angajaților instituției să semneze un angajament anti-mită, deputatul USR Emanuel Ungureanu promit să aducă această practică și la Cluj-Napoca.

„Refuz să particip la activități care implică luarea sau darea de mită”, este doar un pasaj din angajamentul de la Institutul Clinic Fundeni. Carmen Orban le cere angajaților să se angajeze nu doar să refuze să primească mită, dar să și reclame cazurile de plăți informale dinspre pacienți.

Emanuel Ungureanu s-a angajat să trimită tuturor managerilor de instituții medicale din județul Cluj formularul anti-mită și promite că va verifica dacă se implementează ideea.


„Luni voi merge cu acest model de bune practici la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca. Vă voi comunica public punctul de vedere al managerului acestei instituții. În următoarele zile voi trimite tuturor managerilor de instituții medicale din județul Cluj acest formular anti-șpagă și voi verifica dacă se implementează sau nu acest model excelent. Din nou, felicitări, Carmen Orban!”, a scris deputatul USR, pe pagina personală de Facebook.

În urmă cu câteva zile, declarațiile managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, au făcut înconjurul țării.


„Haideți să nu mai oferim, ca să nu aibă ce primi (n.r. mită). Un pacient îmi propunea să caut în buzunare medicii când vin la lucru și când pleacă acasă. Haideți să nu-i mai dăm, ca să nu am eu de căutat. Nu ar fi mai normal așa? Deci dacă un paznic vă cere bani, spuneți-i că veniți la mine. Haideți și spuneți-mi, vă asigur că a doua oară nu o să mai aibă ocazia să vă ceară. Dacă pacientul nu înțelege că nu trebuie să dea... dar atât e de îndoctrinată șpaga asta în medicină încât dacă medicul refuză atunci pacientul crede că e foarte grav bolnav și moare. Domnilor, nu se întâmplă treaba asta, vă face bine la fel, ascultați-mă ce vă spun. De multe ori medicii din generația tânără, care nu știu să ia, sunt puși în niște situații jenante, să tot fugă cineva cu plicul după ei. Eu am văzut astfel de situații. Dați-le pace, nu-i învățați! Trebuie să înțeleagă oamenii: lasă-l în pace, e jenant!”, a declarat Lazany.

Ultimele Stiri
abonare newsletter