Monitorul Cartierelor

Parcul Armătura, dotat cu mai multe bănci și un loc de joacă pentru copii, la solicitarea clujenilor. Investiția, realizată din banii Primăriei

Parcul Armătura, deschis pentru public la începutul acestei săptămâni, va beneficia de un nou loc de joacă pentru copii, dar și de bănci cu spătar, în urma solicitărilor exprimate de clujeni.

Noi dotări în Parcul Armătura, la cererea clujenilor/Foto: emil Boc Facebook.com Noi dotări în Parcul Armătura, la cererea clujenilor/Foto: emil Boc Facebook.com

 

 


Parcul Armătura a fost deschis, luni, pentru public. Proiectul de reamenajare a spațiului verde din cartierul Iris a fost recepționat de administrația locală și redat clujenilor.

 


Primarul Clujului Emil Boc a anunțat, vineri, că noul spațiu verde va beneficia și de un loc de joacă dedicat celor mici, iar administrația locală este receptivă la cererile clujenilor. 

„După finalizarea recepției, pe banii primăriei, în urma discuțiilor cu clujenii, vom implementa câteva dintre cerințele acestora: mai multe bănci, în special cu spătar, și un loc de joacă pentru copii mai mici. Toate acestea sunt comandate”, a spus primarul Emil Boc, în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 


Potrivit edilului, noile amenajări vor putea fi realizate după închiderea proiectului finanțat din fonduri europene.

„Noi am deschis parcul pentru public, chiar dacă procedura de recepție nu e finalizată. Mai sunt lucruri care pot fi remediate pe parcursul procedurii. Mai sunt finisaje de făcut și Electrica mai are o lucrare de efectuat, un stâlp care trebuie mutat, dar asta e o lucrare în afara proiectului”, a mai explicat Emil Boc. 


După inaugurarea Parcului Armătura, clujenii au semnalat absența băncilor cu spătar, dar și oportunitatea realizării unui spațiu de joacă pentru copii într-un parc cu o suprafață de 3,25 hectare.

Proiectul pe fonduri europene a presupus revitalizarea culoarului de mobilitate aferent Someşului - în zona Parcului Armătura, precum și modernizarea, dar și extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului, realizarea unui podeţ pietonal şi velo peste pârâul Nadăş.


În urma lucrărilor de reamenajare a Parcului Armătura au fost plantați 205 arbori noi, pe lângă cei existenți. În total sunt peste 400 de arbori în noul parc din cartierul Iris, potrivit administrației locale. 

Pista de biciclete este desfășurată pe o suprafață de 500 m, iar aleile pietonale se întind pe 1,8 km. 

Zona verde beneficiază și de un teren de sport. 

În continuare, urmează să fie amplasate aparate de fitness, dar și aparate de joacă pentru copii, investiție ce urmează să fie realizată din fonduri publice.

Parcul Armătura va dispune și de o rețea wirelles gratuită. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Parcul Armătura, deschis pentru clujeni. Emil Boc: „Dimensiunea verde a Clujului capătă noi obiective” VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter