Monitorul Cartierelor

Undă verde pentru Parcul Observator din Zorilor! A fost semnat contractul de proiectare și execuție

Contractul de proiectare și execuție al viitorului Parc Zorilor a fost semnat oficial, a fost anunțul primarului Emil Boc.

Cum va arăta viitorul Parc Zorilor? / Foto: captură ecran video Emil Boc - Facebook Cum va arăta viitorul Parc Zorilor? / Foto: captură ecran video Emil Boc - Facebook

 

Emil Boc a anunțat că a fost semnat oficial contractul de proiectare și execuție pentru Parcul Observator din Zorilor.


 

„Clujul Verde: A fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru Parcul Observator din cartierul Zorilor


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Parcul se va desfășura pe o suprafață de peste 1,2 ha și va oferi clujenilor variate modalități de petrecere a timpului liber, zone cu destinația de promenadă. Parcul prevede locuri de joacă cu dotări moderne, zone de recreere pentru seniori, zonă de fitness în aer liber și facilități pentru bicicliști. 

Proiectul presupune plantarea a peste 180 de arbori și a peste 240 de arbuști, pe lângă cei existenți deja. Sistemul de irigație prevăzut în proiect va reduce costurile de întreținere și va asigura prospețimea vegetației în perioadele de secetă. Aleile se realizează din materiale permeabile pentru un impact minim asupra mediului. Accesul persoanelor cu dizabilități este prevăzut în toate zonele parcului. Sistemul de iluminat LED va dispune de sistem de telegestiun”, a anunțat primarul Emil Boc.


Parcul va avea loc de joacă, peluză, zonă de fitness

Parcul va cuprinde un loc de joacă pentru copii, zonă de recreere, alei, mobilier urban, zonă fitness, peluză multifuncțională, parcare pentru biciclete și spații verzi. De asemenea, vor fi amplasate o cișmea și o toaletă „inteligentă”. De asemenea, în parc vor fi plantați mai mulți copaci. În proiect se mai arată că, deși este în plină dezvoltare, spațiile verzi lipsesc cu desăvârșire din zonă. 

„Cu excepția spațiilor verzi dintre blocuri, partea sudică a cartierului Zorilor nu beneficiază de spații verzi amenajate. Terenul studiat reprezintă ultima suprafață de teren liber cu potențial de transformare în zonă verde de agrement”, se arată în documentație.


 

CITEȘTE ȘI:

„Verde” în Zorilor! Cum va arăta Parcul Observator? - FOTO

Parcul Observator, noul loc de agrement din Zorilor, a fost aprobat în Comisia de Urbanism

Războiul pentru Parcul Zorilor, „tranșat” în instanță. Tribunalul Cluj a anulat HCL privind amenajarea spațiului verde

Cum va arăta viitorul Parc Zorilor? O investiție de 7 mil. lei așteaptă să fie adjudecată.

Licitația pentru Parcul Zorilor merge mai departe! Primăria plătește peste 7 milioane de lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter