Administrație

Primăria nu a recepționat lucrările la „Pădurea Clujenilor”, din cauza deficiențelor. Boc: „Remedierile se fac pe cheltuiala constructorului”

Una dintre cele mai generoase zone verzi din oraș, Pădurea Clujenilor, ar putea fi accesibilă publicului după remedierea deficiențelor din teren. Până în prezent, Primăria nu a realizat recepția lucrărilor din cauza problemelor la acest proiect.

„Pădurea Clujenilor”. La distanță de un an de la încheierea lucrărilor, Primăria va putea realiza recepția lucrărilor/Foto: Emil Boc Facebook.com „Pădurea Clujenilor”. La distanță de un an de la încheierea lucrărilor, Primăria va putea realiza recepția lucrărilor/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


La finalul lui ianuarie 2023, administrația locală anunța închiderea unui segment din Pădurea Clujenilor, spațiu cunoscut și sub numele de „Parcul Tineretului”, în urma solicitării formulate de comisia de recepție pentru remedierea deficiențelor constatate. 

Deși inițial lucrările de amenajare a acestui spațiu au fost încheiate în urmă cu un an de zile (aprilie 2022), clujenii au fost cei care au semnalat multiple abateri privind execuția lucrărilor


Mai exact, terenul din Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor a început să o ia la vale, iar gazonul s-a uscat la scurt timp după închiderea șantierului. 

Inițial, Pădurea Clujenilor a fost deschisă publicului în aprilie 2022. Deficiențele din teren au necesitat lucrări ulterioare suplimentare/Foto: Emil Boc Facebook.com

În acest context, Primăria nu a mai realizat recepția lucrărilor, iar intervențiile în teren au continuat, însă pe banii constructorului, potrivit asigurărilor oferite de autorități. 


CITEȘTE ȘI: 

Dan Tarcea despre „Pădurea Clujenilor”. „Nu e parc, vorbim de o doză de sălbăticie. Nu am plătit constructorul, banii sunt blocați”

Potrivit edilului Emil Boc, abia acum lucrările de reparație vor fi încheiate, situație în care Primăria Cluj-Napoca va dispune până la finalul lunii iunie de un raport cu privire la intervențiile punctuale de reamenajare a zonei. 

„La Pădurea clujenilor se reface porțiunea de teren care era avariată. Cred că este deja în faza finală. 


De asemenea, o parte dintre arbori la care s-au constatat anumite probleme au fost înlocuiți.

La sfârșitul lunii iunie urmează să primesc raportul final cu privire la remedierile făcute, pe cheltuiala constructorului”, a declarat edilul Emil Boc în cadrul unei intervenții radio locale. 


Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor este unul dintre proiectele de amploare ce vizează dimensiunea verde a municipiului Cluj-Napoca și cuprinde o suprafață de circa 21 de hectare. 

Lucrările la cel mai mare parc al Clujului au început în vara anului 2019, valoarea totală a investiției fiind de 22.861.202,24 lei, din care 21.632.046,20 lei, fonduri nerambursabile. Executantul proiectului este asocierea SC Nord Conforest SA – Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Pădurea Clujenilor” se închide pe un segment. Reparațiile la aleea de acces vor dura 6 săptămâni

Pădurea Clujenilor o ia la vale? Ce spune Primăria

abonare newsletter