Administrație

Zona Parcului Feroviarilor „își schimbă fața”: Podul Răsăritului va crea un nou traseu auto. Străzile, în curs de reamenajare

Stadiul „la zi” al șantierului din zona Parcului Feroviarilor și a Podului Oașului-Răsăritului. Lucrările avansează la străzile adiacente, care sunt în proces de reamenajare.

Lucrări în zona Parcul Feroviarilor - Podul Răsăritului / Foto: monitorulcj.ro Lucrări în zona Parcul Feroviarilor - Podul Răsăritului / Foto: monitorulcj.ro

 

 


Lucrările la Parcul Feroviarilor au loc pe o suprafață de 53.000 de metri pătrați. Parcul va avea un pavilion deschis ca intrare secundară, vor fi amenajate malurile râului Someș, pe porțiunea pe care o cuprinde Parcul Feroviarilor.

Lângă Parcul Feroviarilor / Foto: monitorulcj.ro

De asemenea, vor fi plantați 1.250 de arbuști și specii de conifere pentru acoperirea taluzurilor, 4.100 de exemplare de arbuști și subarbuști de specii foioase, 23.600 de exemplare de plante ornamentale și perene, 1.500 de exemplare de specii acvatice.


Strada Parcul Feroviarilor / Foto: monitorulcj.ro

În total, parcul va avea cinci accese secundare, două din strada Parcul Feroviarilor și trei accese de pe malul stâng al râului Someș, fiecare deservit de câte o pasarelă pietonală. O pasarelă exista deja înainte de începerea lucrărilor și alte două au fost propuse pentru construire. În cadrul proiectului intră și lucrările la strada Parcul Feroviarilor.

Lucrări aflate în derulare:


  • Reabilitare Parcul Feroviarilor: pavilion închis multifuncțional, pavilion deschis intrare principală Sud, pavilion deschis intrare principală Nord-Est, pavilion deschis intrare secundară, pavilion deschis circular, pavilion închis spații tehnice, pavilion închis, grupuri sanitare, amfiteatru 1, amfiteatru 2, amenajare lacuri de retenție, platformă de odihnă, rigolă naturală deschisă (biofiltru), sistem alei sistematizare pe verticală, amenajări peisagere, montaj echipamente instalații sanitare.
  • Reabilitarea străzii Parcul Feroviarilor presupune desfacerea trotuarelor și frezarea părții carosabile.
Strada Parcul Feroviarilor / Foto: monitorulcj.ro
  • Două pasarele pietonale peste râul Someș

Săptămâna trecută,  Primăria Cluj-Napoca a anunțat restricții de circulație în zona viitorului pod peste râul Someșul Mic care face legătura între străzile Oașului și Răsăritului.

În vederea execuției lucrărilor aferente obiectivului „Construire pod peste râul Someșul Mic care face legătura între străzile Oașului și Răsăritului”, care presupun și reconfigurarea intersecției străzilor Oașului cu Traian, începând cu data de 27.04.2023 și până în 15.06.2023, vor interveni următoarele restricții de circulație:


  •  se închide circulația auto pe strada Traian, tronsonul cuprins între strada Spitalului și strada Oașului, accesul fiind permis doar riveranilor;
Strada Traian / Foto: monitorulcj.ro
  •  pe strada Oașului, de o parte și alta intersecției cu strada Traian se restrictionează circulația pe banda 1;
  •  de pe strada Oașului se interzice virajul la stânga pe strada Traian;
  •  pe strada Spitalului nu se mai permite oprirea/staționarea.
De pe strada Traian, lângă Podul Oașului / Foto: monitorulcj.ro

Traseul de deviere al circulației va fi prin strada Spitalului, astfel: str. Traian – str. Spitalului – str. Decebal – str. Oașului.

Lucrările la viitorul pod, care presupun și reconfigurarea intersecției străzilor Oașului cu Traian, vor fi încheiate în 15 iunie.  După finalizarea lor, Podul Oașului-Răsăritului va intra în etapa de recepție, urmând să fie deschis circulației. 


Fotografie făcută din intersecție, din direcția străzii Traian, spre podul Oașului / Foto: monitorulcj.ro
Strada Traian, privire către Parcul Feroviarilor / Foto: monitorulcj.ro

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Podul Oașului-Răsăritului, finalizat în iunie 2023. „Este o lucrare fanion în materie de infrastructură, o putem finaliza la timp”

Noi restricții de circulație în Cluj-Napoca! Pe străzile Oașului și Traian traficul e restricționat începând de joi

Ultimele Stiri
abonare newsletter