Externe

Portugalia relaxează restricțiile. Certificatul Verde nu se mai cere la restaurant

Portugalia a decis să relaxeze şi mai mult restricţiile legate de pandemia de COVID-19, în condiţiile în care numărul de infectări raportate continuă să scadă, relatează vineri dpa şi Xinhua.

Portugalia relaxează restricțiile. Certificatul Verde nu se mai cere la restaurant Portugalia relaxează restricțiile. Certificatul Verde nu se mai cere la restaurant

 

 


Guvernul de la Lisabona a anunţat, în urma unei reuniuni ministeriale de joi, anularea regulilor care cereau vaccinarea anti-COVID-19, recuperarea după boală sau un test negativ de coronavirus pentru a avea acces în hoteluri şi restaurante, precum şi renunţarea la limitele de capacitate impuse unor locuri publice. Documentul de vaccinare se va mai cere însă la intrarea în ţară.

 


De asemenea, se renunţă la testarea obligatorie pentru acces la evenimente sportive, precum şi la recomandarea de telemuncă.

„Este un nou pas spre viaţa normală care ne-a fost răpită acum aproape doi ani”, a spus ministrul de stat Mariana Vieira da Silva.


Masca, în continuare obligatorie în interior

Unele restricţii se menţin deocamdată, masca fiind în continuare cerută în spaţii publice închise, iar persoanele nevaccinate sau nevaccinate cu booster trebuie să prezinte un test negativ la intrarea în spitale şi cămine.

Starea de alertă se menţine, în această formă atenuată, până pe 7 martie.


Numărul infectărilor zilnice raportate în ţara cu puţin peste 10 milioane de locuitori a scăzut recent la circa 16.000, după un record de peste 65.000 la sfârşitul lui ianuarie.

Ministrul citat a menţionat că ultimele restricţii vor fi anulate când se va ajunge la „20 de decese la un milion de locuitori la 14 zile”, în prezent acest indicator fiind de „63 de decese la un milion”.


Joi, numărul raportat de decese de COVID-19 a fost de 42, 132 persoane infectate fiind internate la terapie intensivă.

CITEȘTE ȘI:

Autorităţile sanitare suedeze recomandă a patra doză de vaccin anti-COVID pentru persoanele de peste 80 de ani

Austria continuă relaxarea măsurilor. Accesul în restaurante, permis și celor nevaccinați

Ultimele Stiri
abonare newsletter