Externe

Avalanșele au ucis 8 oameni în Austria. Riscul rămâne ridicat

Cinci persoane au fost găsite moarte, duminică, în urma unor avalanşe, iar numărul total al deceselor înregistrate în weekend din această cauză a ajuns la opt în vestul turistic al Austriei.

Cinci persoane au fost găsite moarte, duminică, în urma unor avalanşe, iar numărul total al deceselor înregistrate în weekend din această cauză a ajuns la opt în vestul turistic al Austriei/ Foto: pixabay.com Cinci persoane au fost găsite moarte, duminică, în urma unor avalanşe, iar numărul total al deceselor înregistrate în weekend din această cauză a ajuns la opt în vestul turistic al Austriei/ Foto: pixabay.com

 

 


Cinci persoane au fost găsite moarte, duminică, în urma unor avalanşe, iar numărul total al deceselor înregistrate în weekend din această cauză a ajuns la opt în vestul turistic al Austriei, unde sezonul de schi este în plină desfăşurare, pe un strat de zăpadă instabil.

 


Un austriac „care se ocupa cu deszăpezirea sâmbătă dimineaţă a fost găsit duminică în zona avalanşei în urma unei operaţiuni de căutare, însă medicul de urgenţă nu a mai putut face nimic altceva decât să constate decesul”, a precizat poliţia din Tyrol într-un comunicat. 
Accidentul s-a produs în tip ce victima, în vârstă de 59 de ani, era la volanul unui utilaj. Bărbatul a fost luat de avalanşă în valea Debanttal, situată în apropierea oraşului Lienz, a precizat poliţia.

CITEȘTE ȘI:
Un român a murit într-o avalanşă în Italia, când încerca să-și recupereze câinii
Tragedie în Munții Făgăraș. Doi schiori au murit după ce au fost prinși de o avalanșă

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, căutat de salvatori începând de sâmbătă după ce nu s-a mai întors dintr-o plimbare cu schiurile în localitatea Kaunerberg, a fost găsit sub zăpadă şi nu a putut fi resuscitat, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt din cadrul poliţiei. Doi schiori de 29, respectiv 33 de ani, dintre care unul era ghid, surprinşi de avalanşă, au fost găsiţi decedaţi duminică la Sankt Anton am Arlberg, a precizat purtătorul de cuvânt.


Un ultim deces a fost confirmat pentru AFP duminică de poliţia din Längenfeld, în Valea Ötz. Autorităţile nu au dorit să ofere informaţii asupra naţionalităţilor acestor ultime patru victime. Cele cinci decese din Tyrol au crescut la opt numărul total al morţilor înregistraţi în acest weekend în vestul Austriei din cauza avalanşelor. Un neozeelandez de 17 ani, un german de 55 de ani şi un chinez de 32 de ani au fost găsiţi decedaţi sâmbătă.

În landul Tyrol şi în regiunea învecinată Vorarlberg, două regiuni populare în rândul turiştilor, specialiştii din cadrul serviciilor de urgenţă au recomandat amatorilor de sporturi de iarnă să dea dovadă de prudenţă.


Gradul de alertă, ridicat la nivelul patru

Gradul de alertă, ridicat la nivelul patru pe o scară cu cinci trepte, nu i-a împiedicat pe turişti să se aventureze în afara pârtiilor marcate, potrivit autorităţilor.

Un număr de 30 de avalanşe au fost semnalate sâmbătă doar în Tyrol, iar în 11 dintre acestea au fost implicate persoane. În urma acestor incidente, au fost demarate numeroase operaţiuni de salvare cu un grad sporit de periculozitate din cauza condiţiilor meteo.


Vacanţa şcolară din luna februarie a debutat la Viena, iar staţiunile s-au umplut de turişti după un început de sezon descurajator, marcat de absenţa zăpezii în zonele de la altitudini joase şi medii.

În ultimii ani, în Austria, una dintre principalele destinaţii pentru iubitorii de sporturi de iarnă, avalanşele au făcut, în medie, circa 20 de morţi anual.

CITEȘTE ȘI:

Doi turiști, surprinși joi seara de o AVALANȘĂ la 2300 m în munții Făgăraș. Unul are traumatisme la picior

Patru salvamontişti, surprinşi de o avalanşă la Bâlea Lac. Unul dintre ei este din Cluj

O AVALANȘĂ puternică a lovit o cabană de pe Transfăgărăşan. Riscul rămâne crescut

Ultimele Stiri
abonare newsletter