Național

O AVALANȘĂ puternică a lovit o cabană de pe Transfăgărăşan. Riscul rămâne crescut

O avalanşă puternică a lovit în plin cabana Capra, situată pe Transfăgărăşan, pe sectorul sudic al drumului, în judeţul Argeş.

O avalanşă puternică a lovit în plin cabana Capra, situată pe Transfăgărăşan. FOTO: Facebook/  Avalanşe în Carpaţi O avalanşă puternică a lovit în plin cabana Capra, situată pe Transfăgărăşan. FOTO: Facebook/ Avalanşe în Carpaţi

 

 


O avalanșă de mari dimensiuni a avut loc azi noapte, în jurul orelor 23-24, pe Transfăgărășan. Cabana Capra din județul Argeș a fost lovită din plin, dar din fericire nu au fost victime, scrie Presshub

 


Evenimentul fost precedat de alte câteva avalanşe, de mai mici dimensiuni, produse pe creasta Făgăraşului.

„Nu sunt victime, dar sunt ferestre sparte la cabană, precum și mai multe mașini acoperite de zăpadă. Avalansa a curs pe vâlcelul pe care coboară pârâul Pisica, dinspre tunel, în aceasta seara, 4 februarie 2023.


În urma ninsorilor masive cu vânt din ultima perioadă, riscul de avalanșă este mare în toată zona de gol alpin a munților Făgăraș.

De asemenea, la Balea Lac au fost observate urmele unei avalanse mari în zona Șaua Doamnei (Curmătura Bâlii). Cel mai probabil această avalanșă a curs de sub varful Paltinul si a traversat zona șeii Doamnei.


Cum ninsorile si vântul continuă, este de așteptat să se producă mai multe avalanșe declanșate spontan, chiar si în zona montana de sub 2.000 m, unele dintre acestea de dimensiuni mari”, se menţionează într-o descriere făcută de ONG-ul Avalanşe în Carpaţi.

CITEȘTE ȘI:

Turiști blocați în zăpadă cu ATV-ul, la Someșul Cald. Au fost salvați de jandarmi și voluntari CERT

Ultimele Stiri
abonare newsletter