Externe

Alerte de raid aerian în toată Ucraina în timpul vizitei liderilor UE la Kiev

Alerte de raid aerian s-au auzit în toată Ucraina vineri dimineață, chiar înainte ca președintele Volodimir Zelenski să-i primească pe liderii UE, aflați la Kiev pentru summitul UE-Ucraina.

Alerte de raid aerian în Kiev și toată Ucraina / Foto 1: Twitter  - Foto 2: twitter - jurnalista Emmanuelle Chaze Alerte de raid aerian în Kiev și toată Ucraina / Foto 1: Twitter - Foto 2: twitter - jurnalista Emmanuelle Chaze

 

 


Sirenele antiaeriene au răsunat vineri la Kiev cu puţin timp înainte de summitul UE-Ucraina, relatează AFP şi Reuters.

Alarmele antiaeriene s-au făcut apoi auzite în întreaga ţară, într-un moment în care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se pregătea să-i primească pe liderii UE, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.


Liderii UE s-au deplasat în Ucraina pentru acest summit înaintea împlinirii unui an de la declanşarea invaziei care a devastat oraşe şi a provocat moartea a zeci de mii de oameni, a forţat milioane de oameni să-şi părăsească locuinţele şi a zguduit alimentarea globală cu energie şi alimente.

Von der Leyen şi Michel au venit la Kiev cu promisiunea de a susţine Kievul „atâta timp cât va fi necesar”, dar nu vor oferi ţării aflate în război cu Rusia o cale rapidă de aderare la blocul comunitar, notează Reuters.


„Uniunea Europeană va sprijini Ucraina şi poporul ucrainean împotriva războiului de agresiune al Rusiei atât timp cât va fi necesar”, vor afirma cei trei lideri într-o declaraţie comună, care a putut fi consultată în draft de Reuters.

CITEȘTE ȘI:

Germania vrea să comande noi tancuri Leopard pentru a le înlocui pe cele care vor fi livrate Ucraine: „Nu-mi pasă de unde vin banii”

Vladimir Putin susține că războiul din Ucraina are o dinamică pozitivă: „Totul se desfășoară conform planului”

Ultimele Stiri
abonare newsletter