Educație

Mulți elevi din Cluj nu s-au prezentat la Evaluarea Națională, proba scrisă la Limba maternă

Absolvenții claselor a VIII-a din județul Cluj au susținut vineri, 17 iunie, proba scrisă la Limba maternă, în cadrul examenului de Evaluare Națională, 2022.

Absolvenții claselor a VIII-a din județul Cluj au susținut vineri, 17 iunie, proba scrisă la Limba maternă, în cadrul examenului de Evaluare Națională/ Foto: depositphotos.com Absolvenții claselor a VIII-a din județul Cluj au susținut vineri, 17 iunie, proba scrisă la Limba maternă, în cadrul examenului de Evaluare Națională/ Foto: depositphotos.com

 

Vineri, 17 iunie 2022, s-a desfășurat probă scrisă la Limba și literatura maternă, pentru elevii care au studiat în limba minorităților naționale. 


 

La această probă scrisă, din totalul celor 630 de elevi înscriși pentru a susține proba la Limba și literatura maternă, în cadrul examenului de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2022, au fost prezenți 617 candidați. Un număr de 13 absolvenți ai claselor a VIII-a nu s-au prezentat la această probă scrisă. În județul Cluj nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Subiectul și baremul de corectare pentru proba scrisă la Limba și literatura maternă au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, astăzi, 17 iunie 2022, la ora 15:00.

Primele rezultate vor fi comunicate joi, 23 iunie 2022, până la ora 14:00, potrivit codului unic distribuit individual candidaților la prima probă scrisă, cu respectarea Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal.


Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie 2022 (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 24 iunie 2022 (în intervalul orar 8:00-12:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice centrelor de examen. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie 2022.   

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Sute de elevi din Cluj nu s-au prezentat la Evaluarea Națională

Aproape 5.000 de elevi din Cluj susțin probele de Evaluare Națională. Primul examen are loc marți

TOT ce trebuie să știi despre ADMITEREA LA LICEU 2022. Ce opțiuni au viitorii liceeni din Cluj?

Ultimele Stiri
abonare newsletter