Educație

Sute de elevi din Cluj nu s-au prezentat la Evaluarea Națională

Absolvenții claselor a VIII-a din județul Cluj au susținut azi, 14 iunie, proba scrisă la Limba și literatura română, în cadrul examenului de Evaluare Națională, 2022

Evaluare Nationala 2022. Sursa foto: Antena 3

 

Astăzi, 14 iunie 2022, s-a desfășurat prima probă scrisă la Limba și literatura română, din cadrul examenului de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2022.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

La această probă scrisă, din totalul celor 4.816 elevi înscriși în sesiunea iunie 2022, au fost prezenți 4.646 candidați. Un număr de 170 absolvenți ai claselor a VIII-a nu s-au prezentat la această probă scrisă. În județul Cluj nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, astăzi, 14 iunie 2022, la ora 15:00.


Examenul de Evaluare Națională continuă joi,16 iunie 2022, cu proba scrisă la Matematică, urmată vineri, 17 iunie 2022, de proba scrisă la Limba și literatura maternă. Această ultimă proba scrisă la Limba și literatura maternă va fi susținută de către 630 de elevi ( 553 elevi vor susține proba la Limba și literatura maternă maghiară, iar 77 elevi la Limba și literatura maternă germană). 

Primele rezultate vor fi comunicate joi, 23 iunie, până la ora 14:00, potrivit codului unic distribuit individual candidaților la prima probă scrisă.


Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie 2022 (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 24 iunie 2022 (în intervalul orar 8:00-12:00). 

Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice centrelor de examen. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie 2022.   


Reamintim faptul că probele scrise încep la ora 9:00, iar accesul candidaților în sălile de examen supraveghete audio-video este permis în intervalul orar 8:00 – 8:30. 

Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după alocarea celor 15 minute dedicate completării casetei cu datele de identificare. 


Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru. 

CITEȘTE ȘI:

Aproape 5.000 de elevi din Cluj susțin probele de Evaluare Națională. Primul examen are loc marți

Elevii olimpici nu mai susțin examenul Evaluarea Națională. Modificare importantă anunțată în ultimul moment

Când vor avea loc sesiunile speciale de BAC și Evaluare Națională?

abonare newsletter