Educație

Criza din creșele clujene a fost rezolvată! Emil Boc: „Păstrăm personalul și drepturile salariale”

Emil Boc a anunțat că situația de criză din creșele din municipiul Cluj-Napoca a fost rezolvată, iar angajații își vor păstra locul de muncă și salariul.

Creșă din Cluj-Napoca / Foto: Emil Boc - Facebook Creșă din Cluj-Napoca / Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că Primăria a venit cu o soluție la criza din creșele clujene care amenința locurile de muncă și salariile angajaților.

 


Astfel, Primăria orașului va oferi sprijin financiar creșelor pentru a se putea păstra personalul și drepturile salariale, ca până acum:

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Împreună cu colegii mei și cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, am rezolvat situația de criză de la creșele din oraș - păstrăm personalul și drepturile salariale. Primăria Municipiul Cluj-Napoca susține financiar creșele peste costul standard per antepreșcolar. Menținem calitatea serviciilor din creșele clujene


Mâine, joi, la ora 11:00 am convocat o ședință de îndată a Consiliului local pentru aprobarea noului cadru legal de a asigura continuitatea funcționării creșelor în municipiul Cluj-Napoca”, a declarat primarul Emil Boc.

Grevă japoneză în creșe

Creșele din Cluj-Napoca au intrat în grevă japoneză săptămâna trecută, după adoptarea unei legi care prevede trecerea acestora de la Primării la inspectoratele școlare județene. Acest lucru înseamnă reduceri mari de salarii, dar și de personal.


Angajații din creșele clujene și părinții au fost extrem de revoltați, fiindcă riscau tăieri de salarii de aproximativ 40% și reducerea numărul de asistente și medici cu 50%.

În ședința ordinară a Consiliului Local din Cluj-Napoca de săptămâna trecută, primarul Emil Boc a explicat situația în care se află creșele din oraș, dar și din România, și ce putere de decizie mai are administrația locală în situația acestora. În competența Primăriei Cluj-Napoca au mai rămas doar cheltuielile de întreținere a clădirilor creșelor, fiind interzisă finanțarea pentru salariile angajaților prin lege.

Pentru a evita pierderile de personal, dar și tăierile de salarii, primarul Emil Boc a făcut insistențe la nivelul Ministerului Educației ca Primăria Cluj-Napoca să poată în continuare să finanțeze creșele și pe partea salariilor, nu doar a clădirilor și materialelor necesare.

De asemenea, ca soarta îngrijitorilor să fie salvată, edilul a cerut ca aceștia să fie asimilați cu personalul infirmier din grădinițe.

CITEȘTE ȘI:

Creșele din Cluj-Napoca, în grevă japoneză! Salarii tăiate la 40% și concedieri. Boc: „Am cerut să plătim diferența la salarii din bugetul local”

Pălărie (USR) la Cluj. „Emil Boc mi-a făcut publicitate spunând că am de a face cu trecerea creșelor la Ministerul Educației. Nobil gest”

Ultimele Stiri
abonare newsletter