Educație

Bacalaureat 2021. Elevii sunt îndemnați să depună contestații de ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, îi îndeamnă pe elevii nemulțumiți să depună contestații la Bacalaureat 2021.

Ministrul Educației a avut o intervenție la Digi 24 în care i-a încurajat pe absolvenții de liceu care au susținut examenul de Bacalaureat 2021 să depună contestații dacă se simt nedreptățiți. Ministrul se așteaptă ca la Bacalaureat 2021 să fie mai multe contestații, decât la Evaluarea Națională 2021.

„Da, mă aștept mai mult decât la Evaluarea Națională să existe contestații și să existe diferențe la contestații, pentru că spre deosebire de Evaluare Națională, la Bacalaureat modul de organizare s-a schimbat mult prea puțin. Adică la Bacalaureat nu am avut un sistem prin care să putem elimina subiectivismul evaluării. Toți cei care se consideră îndreptățit să conteste o vor face, este dreptul fiecăruia”, a declarat Cîmpeanu.


Notele la Bacalaureat 2021 au crescut

Sorin Cîmpeanu a dezvăluit că la nivel național, media notelor la Bacalaureat 2021 este de 8,05, față de 7,81 cât a fost la anul trecu.t

„Nu mă îngrijorează că au fost mai puține note de 10 ca anii trecuți pentru că din această perspectivă subiectele de la Bacalaureat anul acesta au fost foarte corect concepute, în așa fel încât au fost subiecte pentru limita de jos, și pentru nivel mediu și subiecte de departajare pentru candidații care au dorit să fie cu nota maximă. Media tuturor notelor este anul acesta 8,05, anul trecut am avut 7,81″.


Până când se pot face contestații la Bacalaureat 2021?

Fiecare elev nemulțumit poate depune contestații până luni la ora 18:00. Contestațiile se pot depune fizic, la școală sau online pe email.

Ultimele Stiri
abonare newsletter