Educație

Evaluarea Națională 2021. Rezultatele finale după contestații, publicate duminică

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională după soluţionarea contestaţiilor vor fi publicate duminică. Rata de promovare înainte de depunerea contestaţiilor a fost de 76,80%.

 

 


Un număr de 20.268 de contestaţii au fost depuse la probele scrise din cadrul Evaluării Naţionale.

 


Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.


Etapă specială la Evaluarea Națională

Etapa specială a Evaluării Naționale VIII 2021 se va desfăşura în săptămâna 5 - 12 iulie şi vizează absolvenţii învăţământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza examenul sau participa la examenul iniţial.

Candidaţii care au participat la una sau mai multe probe de examen desfăşurate în perioada 22 - 25 iunie, dar nu au putut finaliza examenul, beneficiază de recunoaşterea acestor probe, arată sursa citată.


Etapa specială va începe pe 5 iulie cu proba la Limba şi literatura română, iar pe 6 iulie va avea loc proba la Matematică. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 7 iulie proba la Limba maternă.

Rezultatele vor fi afişate pe 9 iulie şi tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale după contestaţii se vor afişa pe 12 iulie.


CITEȘTE ȘI:

Câți elevi clujeni au luat 10 la Evaluarea Națională? Au fost afișate rezultatele

 

Aproape 200 de elevi clujeni NU s-au prezentat la Evaluarea Națională 2021

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter