Educație

Peste 6.000 de elevi au lipsit la simularea examenului de Evaluare Națională din cauza incidenței ridicate de COVID-19

6.120 de elevi din clasa a VIII-a au fost absenți, luni, 29 martie, la simularea examenului de Evaluare Națională. Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 i-a împiedicat.


 

Prezenţa la simularea probei scrise la Limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a a fost de 90,54% , 6.120 elevi fiind absenţi din cauza ratei incidenţei cumulate la nivelul unităţii mai mare sau egală cu 6/1.000 locuitori, informează Ministerul Educaţiei.


 

„În baza datelor preliminare transmise de inspectoratele şcolare judeţene, au fost prezenţi 124.931 de elevi (90.54% din totalul elevilor eligibili să susţină proba). Nu au putut participa 6.120 de elevi din 149 de unităţi de învăţământ, aflate în localităţi în care rata incidenţei cumulate la nivelul unităţii este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori”, precizează ministerul.


Au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă trei elevi, respectiv doi din judeţul Călăraşi şi un elev din judeţul Timiş. Cea mai ridicată rată de participare s-a înregistrat în judeţul Neamţ (96,5%).

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, în perioada 29 - 31 martie, Ministerul Educaţiei organizează, împreună cu inspectoratele şcolare judeţene şi unităţile de învăţământ, simularea examenului de Evaluare Naţională pentru elevii clasei a VIII-a.


A doua probă a simulării la Evaluarea Națională: Matematica

Elevii de clasa a VIII-a susţin, marţi, 30 martie, proba la Matematică, a doua din cadrul simulării pentru Evaluarea naţională.

Elevii din partea minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine pe 31 martie simularea probei la Limba şi literatura maternă. Luni, 29 martie, a fost proba la Limba şi literatura română.


Elevii înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile carantinate vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

Potrivit unei adrese a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, elevii din zonele carantinate se vor putea deplasa la unităţile de învăţământ fără restricţii din afara localităţii carantinate, la care învaţă, pentru a participa la simularea examenelor naţionale.


„Având în vedere faptul că în perioada 22 - 31 martie se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de Bacalaureat, menţionăm că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate”, se arată în document.

CITEȘTE ȘI:

Simulare Evaluarea Națională 2021. Cât de grele li s-au părut subiectele elevilor și profesorilor?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter