Educație

Simulare Evaluare Națională 2021. Elevii din Cluj încep probele la simularea pentru Evaluarea Națională de luni

Simulare Evaluare Națională 2021. Elevii din Cluj din clasele a VIII-a vor susține probe scrise la simularea examenului de Evaluarea Națională luni, 29 martie 2021.

 

 


Începând de luni, 29 martie 2021, elevii claselor a VIII-a vor susține probele scrise în cadrul simulării examenului de Evaluarea Națională, sesiunea martie 2021. Din totalul celor 4.508 de elevi de clasa a VIII-a, 2.164 de elevi sunt din municipiul Cluj-Napoca.

 


 

 


Simularea examenului de Evaluare Națională începe luni, 29 martie 2021, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 30 martie 2021, se va desfășura proba scrisă la Matematică, iar miercuri, 31 martie 2021, va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă.

La nivelul județului Cluj simularea examenului de Evaluare Națională pentru elevii claselor a VIII-a se va desfășura în 133 de unități de învățământ preuniversitar, dintre care 42 de unități de învățământ sunt din municipiul Cluj-Napoca.


În conformitate cu prevederile procedurii privind organizarea și desfășurarea simulării probelor scrise ale examenului de Evaluare Națională, rezultatele obținute la simulare nu vor fi publice și nu vor fi afișate. La solicitarea elevilor, respectiv a părinților, notele vor putea fi trecute în catalog.

CITEȘTE ȘI:


Structura anului școlar 2020-2021 se modifică. Elevii vor avea vacanță de Paște 4 săptămâni

Simulare la Evaluarea Națională 2021. Cum se va desfășura?

Probele scrise din cadrul simulării examenului de Evaluarea Națională, sesiunea martie 2021, încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, la nivelul aceleiași clase, pentru a evita interacțiunea elevilor din clase diferite.

Rezultate vor fi comunicate elevilor pe data de 16 aprilie 2021.

Timpul alocat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de clasă în care se va susține simularea examenului național de Evaluare Națională au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Pentru rezolvarea subiectelor, elevii claselor a VIII-a vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru.

„Simularea examenului de Evaluarea Națională este foarte importantă pentru elevii claselor a VIII-a din acest an școlar, având în vedere că ei au studiat, începând cu clasa a V-a, după curricule noi și vor susține examenul după o programă nouă și cu subiecte într-un format inedit. Simularea le oferă oportunitatea de a se acomoda cu condițiile de desfășurare a examenului, cu structura subiectelor, cu completarea datelor pe foile tipizate de examen. Cu atât mai mult, în acest an școlar dificil, în care, în funcție de rata incidenței cazurilor de îmbolnăvire de pe raza localităților, foarte puțini elevi din clasa a VIII-a au participat la activități de învățare față în față, consider că este important pentru ei, ca, înainte de susținerea primului examen important din viața lor de elevi, să  participe la o evaluare standardizată, care să le ofere, atât lor,cât și cadrelor didactice un feed-back obiectiv asupra nivelului de cunoștințe și să dea posibilitatea reglării demersului didactic pentru perioada următoare,” a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.                  

CITEȘTE ȘI:

Scenariile de funcționare a școlilor din Cluj s-au schimbat! VEZI cum va funcționa fiecare școală de luni

 

abonare newsletter