Educație

Se deschid școlile cu TOȚI elevii în bănci în 12 localități din Cluj! Mai multe școli își schimbă scenariile de funcționare

Se deschid școlile în 12 localități din Cluj. Toți elevii vor face cursuri în format fizic, în bănci. Și în alte localități se schimbă scenariile de funcționare.

 

 


Având în vedere că incidența cazurilor de COVID-19 a scăzut în 12 localități din județul Cluj, elevii vor trece pe scenariul 1, adică școala cu prezență fizică, deși 17 clase din județ au fost suspendate din cauza cazurilor depistate la elevi și profesori.

 


În scenariul 2 trec 11 localități, iar în scenariul 3 două localități, anume Câțcău și Valea Ierii, unde sunt în total trei școli. Vezi care sunt școlile din județul Cluj care își schimbă scenariile de funcționare aici.

Aceste scenarii de funcționare intră în vigoare începând de luni, 15 februarie.


Scenariile de funcționare

Scenariul 1 (S1), cu prezență fizică, zilnică a tuturor preşcolarilor şi a elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie și igienă (rata incidenței cumulate în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori);

Scenariul 2 (S2), cu prezență fizică, zilnică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi a elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie și igienă (rata  incidenței cumulate în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori).


Scenariul 3 (S3), cu prezență fizică, zilnică a tuturor preşcolarilor şi a elevilor din învăţământul primar (rata incidenței cumulate în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori), dar mai mică de 6.

Unde incidența cazurilor de COVID-19 e mai mare de 6, toți elevii fac cursuri exclusiv online.


Localitățile în care toți elevii vor merge fizic la școală, scenariul 3:

Aghireșu-Fabrici
Borșa
Cămărașu
Ceanu Mare
Cornești
Gârbău
Iclod
Izvoru Crișului
Mărișel
Mica
Sâncraiu
Tureni

Localitățile care intră în scenariul 2:

Apahida
Așchileu Mare
Bonțida
Călățele
Ciucea
Ciurila
Mihai Viteazu
Mociu
Negreni
Pălatca
Turda

Localitățile care intră în scenariu 1:

Câțcău
Valea Ierii

CITEȘTE ȘI:

Cluj-Napoca, înapoi în scenariul ROȘU? Incidența infectării cu COVID-19 a ajuns la 3,49 cazuri la mie.

 

OFICIAL! Se închid IAR restaurantele, cafenelele și teatrele în Cluj-Napoca de DUMINICĂ.

 

abonare newsletter