Economie

OFICIAL! Se închid IAR restaurantele, cafenelele și teatrele în Cluj-Napoca de DUMINICĂ.

Restaurantele și teatrele se închid în Cluj-Napoca, iar spectacolele care trebuiau să aibă loc sunt anulate, din cauza incidenței cazurilor de COVID-19.

 

 


Cluj-Napoca a intrat înapoi în scenariul roșu, conform datelor transmise de Prefectura Cluj. Rata de infectare este din nou peste 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar restaurantele și teatrele se închid începând de duminică, 14 februarie, pentru o perioadă de 14 zile, a anunțat Irina Munteanu, subprefect de Cluj.

 


Rata de infectare cu COVID-19 este de 3,49 la 1.000 de locuitori. Acest lucru înseamnă că după cele 4 zile de „libertate”, Cluj-Napoca intră iar în scenariul roșu.

Pe lângă Cluj-Napoca mai sunt 8 localități care intră în scenariul roșu: Baciu, Băișoara, Câțcău, Chinteni, Florești, Gilău, Sânmartin și Valea Ierii. Și în aceste localități se aplică aceleași măsuri, specifice localităților care au depășit incidența de 3 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.


Măsuri care se aplică în Cluj-Napoca

În U.A.T.-urile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1.000 de locuitori se dispun următoarele măsuri:

- activitatea cinematografelor și a sălilor de spectacole este interzisă;
- spectacolele de tipul drive-in sunt interzise;
- activitatea restaurantelor și cafenelelor în interior este interzisă;
- activitatea teraselor este permisă, cu asigurarea distanței de 2 metri și maxim 6 persoane la o masă;
- este interzisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci;
- activitatea sălilor de jocuri de noroc este interzisă;


Totodată, măsurile luate la nivel național rămân în vigoare, precum purtarea măștii de protecție atât în spații închise, cât și în cele deschise, dar și carantina de noapte.

abonare newsletter