Actualitate

Cluj-Napoca, înapoi în scenariul ROȘU? Incidența infectării cu COVID-19 a ajuns la 3,49 cazuri la mie.

Cluj-Napoca ar intra înapoi în scenariul roșu, conform datelor transmise de Prefectura Cluj. Rata de infectare, din nou peste 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

 

 


Municipiul Cluj-Napoca a ieșit din scenariul în urmă cu 4 zile, luni, 8 februarie, când incidența infectării a coborât la 2,97 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.

 


Potrivit ultimei raportări, de azi, 12 februarie, rata de infectare a orașului este de 3,49 la 1.000 de locuitori. Acest lucru înseamnă că după cele 4 zile de „libertate”, Cluj-Napoca ar intra iar în scenariul roșu, dacă se vor aplica prevederile impuse de lege.

Subprefectul de Cluj, Irina Munteanu a anunțat că mai multe detalii despre situația orașului se vor afla după ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de azi, atât din punct de vedere al restaurantelor și localurilor, cât și al școlilor.


„Astazi va avea loc sedința CJSU și transmitem toată informația cu privire la hotărârile adoptate, inclusiv cu privire la scenariile de funcționare pe școli”, a declarat Irina Munteanu.

În primele 3 zile de școală, 17 clase au fost suspendate

Școala s-a redeschis pe data de 8 februarie. În cele trei zile, 17 clase au fost suspendate din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 depistate, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general, pentru monitorulcj.ro.


În rândul angajaților există 30 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, depistate în cele trei zile de la redeschiderea școlilor. Până în prezent nu există un număr exact de elevi infectați. Unii elevi au simptome, iar alții au fost confirmați, dar încă nu se cunoaște numărul exact de copii infectați.

Profesorii și angajații școlilor care stau în izolare în prezent sunt unii confirmați, iar alții contacți direcți ale persoanelor bolnave de COVID-19.


Măsuri care s-ar putea aplica la Cluj-Napoca, specifice scenariului ROȘU

În U.A.T.-urile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1.000 de locuitori se dispun următoarele măsuri:

- activitatea cinematografelor și a sălilor de spectacole este interzisă;
- spectacolele de tipul drive-in sunt interzise;
- activitatea restaurantelor și cafenelelor în interior este interzisă;
- activitatea teraselor este permisă, cu asigurarea distanței de 2 metri și maxim 6 persoane la o masă;
- este interzisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci;
- activitatea sălilor de jocuri de noroc este interzisă;

Totodată, măsurile luate la nivel național rămân în vigoare, precum purtarea măștii de protecție atât în spații închise, cât și în cele deschise, dar și carantina de noapte.

abonare newsletter