Educație

Elevii, fără mască la orele de sport? Cîmpeanu: „Trebuie să discut și cu ministrul Sănătății”

Ministrul Educației va analiza opțiunea ca elevii să nu poarte mască de protecție în timpul orelor de sport.

 

 


Ministrul Educației dorește ca elevii să renunțe la masca de protecție în timpul orelor de sport. Sorin Cîmpeanu spune că susține acestă opțiune, având ca model mai multe țări europene care au implementat această decizie.

 


Ministrul a solicitat o situație cu privire la practicile europene referitoare la purtarea măştii de către elevi în timpul orelor de educaţie fizică.

„În această dimineaţă am cerut o situaţie cu privire la practicile europene. Austria nu solicită purtarea măştii în timpul orelor de educaţie fizică, Belgia, Bulgaria, Estonia, Finlanda, Suedia nu solicită. Franţa, spre exemplu, nu solicită, dar are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în spaţii exterioare. Luxemburg solicită purtarea măştii de la vestiar până la locul în care se derulează activităţile fizice şi mai apoi, după încheierea orei de sport, în care de asemenea nu solicită, portul măştii este obligatoriu de la locul în care s-au derulat activităţile fizice la vestiare", a explicat ministrul.


Sorin Cîmpeanu va analiza adoptarea variantei practicate de Luxemburg, dar o decizie finală va fi luată în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Informarea este oficială, venită de la reprezentanţii de la Bruxelles, cu date din surse deschise. (...) Spre exemplu, precum în Luxemburg, portul măştii este obligatoriu, dar de la vestiar până la locul în care se derulează ora de educaţie fizică, nu şi în timpul orelor de educaţie fizică. Vom avea şi punctul de vedere medical. Cred că cei cu specialitatea medicină sportivă sunt cei mai în măsură să ne aducă argumente pentru a lua decizia corectă", a menţionat Sorin Cîmpeanu.


CITEȘTE ȘI:

Ministrul Educației cere universităților să contribuie la bugetul pentru burse

abonare newsletter