Educație

Școala online se PRELUNGEȘTE până la vacanța de iarnă

Școala online se prelungește în toată țara până în data de 23 decembrie, adică până la vacanța de iarnă, potrivit unei hotărâri a CNSU.

 

 


Școala online se prelungește până la vacanța de iarnă, mai exact până în 23 decembrie, potrivit unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență adoptate luni, 7 decembrie și semnate de premierul demisionar, Ludovic Orban.

 


Fără școală fizică până în 2021

Decizia a fost luată la solicitarea Ministerului Educației, adresată CNSU luni, 7 decembrie 2020, și este motivată de situația epidemiologică, ce continuă să pună presiune pe sistemul medical.

„Având în vedere evoluția situației epidemiologice la nivelul României până la data de 7 decembrie 2020, luând în considerare creșterea numărului de persoane infectate la nivel național, precum și creșterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, interacțiunea intensă și mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ-teritoriale și a sistemului sanitar, se aprobă prelungirea suspendării activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarera activităților didactice în sistem online, pentru perioada 9-23 decembrie 2020”, se arată în textul hotărârii CNSU.


Începând cu data de 9 decembrie, prin ordin de ministru, au fost suspendate, pentru o perioadă de 30 de zile, activitățile didactice care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal.

Ministerul Educației și Cercetării anunța în urmă cu două săptămâni că va analiza și va stabili modalitățile de continuare a activităților din învățământul preuniversitar, în funcție de evoluția situației epidemiologice care a generat decizia de suspendare a cursurilor și în funcție de hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență.


Vacanța de iarnă începe la 23 decembrie 2020 și se încheie în data de 10 ianuarie 2021.

CITEȘTE ȘI:


Cherecheș: Pentru elevii din clasele primare impactul pe termen lung al educației online va fi masiv și îl vom plăti cu toții

 

 

 

 

abonare newsletter