Educație

750 de posturi noi pentru profesori. Elevii vor fi împărțiți în mai multe clase

Guvernul a aprobat suplimentarea cu 750 a numărului de posturi din învățământul preuniversitar, în condițiile în care starea de alertă impune creșterea numărului de clase cu mai puțini elevi.

Învățământul preuniversitar este SUPLIMENTAT cu 750 de posturi noi Învățământul preuniversitar este SUPLIMENTAT cu 750 de posturi noi

 

 


„Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 8 octombrie, suplimentarea cu 750 de posturi a necesarului pentru presonalul din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Decizia este complementară celei adoptate la începutul anului școlar 2020-2021, potrivit căreia numărul de posturi necesare pentru desfășurarea în condiții optime a activității în unitățile de învățământ preuniversitar de stat a fost, inițial, suplimentat cu 500. În total, schema de personal în sistemul de învățământ preuniversitar în acest an școlar a fost suplimentată cu 1.250 de posturi”, a anunțat Ministerul Educației, conform unui comunicat de presă.

 


1.250 de posturi noi în acest an școlar

Numărul total de posturi din învățământul preuniversitar de stat, inclusiv în învățământul speical, în centrele județene de resurse și asistență educațională, a ajuns acum la 286.710.

„Reglementarea stabilită de Executiv are ca scop asigurarea dreptului la educație al elevilor, în contextul în care noul an școlar a început în condițiile prevăzute de starea de alertă. Mai exact, organizarea activităților didactice pe durata stării de alertă presupune dispunerea unor măsuri stricte de igienă și distanțare socială, fapt care determină micșărarea efectivului de elevi la clasă și creșterea numărului de clase, implicit a numărului de posturi”, se mai arată în comunicat.


CITEȘTE ȘI:

Elevii vor avea GRATUITATE pe TOATE mijloacele de transport în comun

 


 

Câți elevi și profesori din Cluj sunt infectați cu COVID-19? Cazurile cresc zilnic

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter