monitorulcj.ro Menu
Educație

Câți elevi și profesori din Cluj sunt infectați cu COVID-19? Cazurile cresc zilnic

Cazurile de coronavirus sunt din ce în ce mai multe în Cluj, iar în rândul elevilor s-au înregistrat zeci de cazuri în ultima perioadă.

Câți elevi și profesori din Cluj sunt infectați cu COVID-19? Cazurile cresc zilnic

 

 


În rândul elevilor sunt 67 de cazuri pozitive în 35 de unități de învățământ, și 21 de profesori în 18 școli.

Cazurile de covid-19 în Cluj cresc zilnic, astăzi avem un nou record de 117 cazuri confirmate doar în 24 de ore în tot județul.


Pe ce scenarii merg școlile?

-  291  unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

- 122 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.


10 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online.

La trei cazuri înregistrate în diferite clase, unitatea de învățământ se închide, iar elevii  vor își vor desfășura activitatea în mediul online. La un singur caz înregistrat, clasa respective își va muta activitatea în online timp de 14 zile. Decizia de a se închide o școală este influențată de mai mulți factori.


CITEȘTE ȘI:

CNE cere scenariu ROȘU pentru toate școlile din România: „Creşterea rapidă a numărului de cazuri şi apariţia acestora în școli”

 


Două unități de învățământ au trecut pe SCENARIUL VERDE. Care sunt acestea?