Educație

Părinții fac apel la ministere: schimbați regulile din școli!

Părinții cer ministerelor Educației și Sănătății să modifice regulile de protecție în școli. Printre cerințe se dorește renunțarea la măștile de protecție.

Părinții fac apel la ministere: schimbați regulile din școli! Părinții fac apel la ministere: schimbați regulile din școli!

 

 


Părinții cer modificarea ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației, cu privire la regulile de organizare a activității în școli. Printre aceste schimbări solicitate se numără posibilitatea să poată opta pentru cursurile online, chiar dacă elevul este sănătos.

 


Totodată, se dorește și renunțarea la măștile de protecție în curtea unității de învățământ, atât timp cât elevii pot să păstreze distanța de un metru și jumătate.

Interacțiunea elev-profesor

Reprezentanții părinților au trimis oficial ministerelor Educației și Sănătății o serie de propuneri de modificare a ordinului comun cu regulile de organizare a școlilor în contextul epidemiei de coronavirus.


Printre schimbările cerute de Federația Asociațiilor de Părinți se numără posibilitatea interacțiunii profesor-elev, prin deplasarea elevului la tablă și a profesorului la banca elevului. Se mai cere ca ministerele să ofere putere de decizie școlilor, cu privire la susținerea cursurilor față în față și în cazul altor clase, nu doar a celor din ciclul primar și anii terminal, chiar dacă localitatea respectivă se află în scenariul 2.

Alte modificări solicitate de părinți:

- Orice părinte, inclusiv al copiilor sănătoși, să poată opta pentru cursurile online.


- Utilizarea manualelor de pe platforma pusă la dispoziție de către Ministerul Educației și Cercetării, astfel încât să ajute și la reducerea greutății ghiozdanului.

- Elevilor care studiază online și au probleme tehnice sau care nu au echipament pentru orele online să li se pună la dispoziție, pe platforma folosită de către școală, materialul didactic suport al lecției predate, la sfârșitul zilei.


- Angajarea unui administrator de rețea la nivelul fiecărui ISJ, care să vină în sprijinul fiecărei unități de învățământ, ori de câte ori este nevoie.

- Reglementarea modului de justificare a absențelor din cauza defecțiunilor tehnice – atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

- Eliminarea păstrării distanțării din punct de vedere fizic în microbuze școlare dacă timpul de deplasare nu depășește 15 minute, cu respectarea numărului de locuri din microbuz și obligatoriu purtarea măștii.

- În curtea școlii, elevii să păstreze distanța de un metru și jumătate și să poată renunța la mască.

CITEȘTE ȘI:

14 școli din Cluj se află astăzi în scenariul roșu
 

 

Mai multe ȘCOLI SCHIMBĂ REGULILE privind desfășurarea orelor. Comitetul pentru Situații de Urgență a aprobat modificarea scenariilor.

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter