Educație

14 școli din Cluj se află astăzi în scenariul roșu

14 școli din județul Cluj vor urma scenariul roșu, conform datelor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Cluj, înregistrate marți, 22 septembrie, la ora 12:00.

14 școli din Cluj se află astăzi în scenariul roșu 14 școli din Cluj se află astăzi în scenariul roșu

 

 


În județul Cluj, la momentul actual, există 14 unități de învățământ care vor urma scenariul roșu, adică lecțiile online.

 


Majoritatea dintre acestea sunt școli ale localităților Aghireș - cu 5 unități de învățământ, Cornești cu o singură școală și Mintiu Gherlii de care aparțin 3 școli, care sunt închise din cauza ratei mari de incidență a cazurilor de coronavirus.

La Aghireș situația se va schimba miercuri, 23 septembrie, deoarece rata de incidență a cazurilor la mia de locuitor va scădea când mai multe persoane își vor termina perioada de 14 zile de carantinare.


Pe lângă școlile și grădinițele localităților menționate, alte centre de învățământ nu își vor desfășura activitatea fizic, cu elevii în bănci, deoarece există lipsa spațiilor necesare pentru respectarea măsurilor de prevenție sau pentru că instituțiile se află în proces de reabilitare.

„Deci în momentul acesta, școli care să funcționeze pe scenariul 3 din considerente date de situația epidemiologică sunt la nivelul comunelor Aghireș, Cornești și Mintiu Gherlii. Doar 3 localități. Restul care apar numeric pentru scenariul roșu sunt fie din motive de lipsă spații, cum ar fi Liceul Horea, Cloșca și Crișan, particular și Școala Postliceală „Louis Pasteur” Dej, pentru că sunt unități de învățământ care nu își mai pot desfășura activitatea de după masă în locațiile pe care le aveau până în toamna acestui an. Școlile funcționează în schimburi și atunci au școlile de stat nevoie să valorifice și să utilizeze toate spațiile cu program în două schimburi. Și mai este Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” de la Câmpia Turzii care are clădirea cuprinsă într-un program de reabilitare, motiv pentru care școala funcționează în scenariul 3”, declară Amalia Gurzău, purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj, pentru Monitorul de Cluj.


Astfel, situația școlilor din Cluj la momentul actual este:

-  313  unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

- 96 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție


- 14 unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

CITEȘTE ȘI:

Mai multe ȘCOLI SCHIMBĂ REGULILE privind desfășurarea orelor. Comitetul pentru Situații de Urgență a aprobat modificarea scenariilor.

 

Guvernul va înființa la Cluj un Institut de Tehnologii Inovative. Premierul Orban, întâlnire cu rectorul UBB

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter