Educație

Mai multe ȘCOLI SCHIMBĂ REGULILE privind desfășurarea orelor. Comitetul pentru Situații de Urgență a aprobat modificarea scenariilor.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat aseară modificări de scenarii privind funcționarea unităților de învățământ din județ.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat modificarea scenariilor privind funcționarea școlilor din Cluj Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat modificarea scenariilor privind funcționarea școlilor din Cluj

 

 


Ca urmare a schimbării situației epidemiologice, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj și cu avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj, Comitetul Juțean pentru Situații de Urgență a aprobat luni seară câteva modificări în ceea ce privește scenariile după care funcționează anumite școli din județ.

 


Astfel, școlile din comuna Aghireșu intră de miercuri, 23 septembrie 2020, pe scenariul 1 de funcționare, iar unitățile de învățămând din comuna Mintiu Gherlii vor trece pe scenariul 3, deoarece a fost depășită rata de incidență de 3 cazuri/ 1.000 de locuitori, a transmis Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj.

Școlile din Cluj trec pe scenariul 3

Alte două școli din județ, mai exact din municipiile Dej și Turda, vor funcționa după scenarii modificate, astfel:


-Școala Postliceală „Louis Pasteur” Dej va trece la scenariul 3

-Grădinița cu Program prelungit „Prichindelul Isteț” Turda va trece pe scenariul 1


”După ultima hotărâre a CJSU Cluj, 8 unități de învățământ preuniversitar din județ funcționează pe scenariul 3. Evoluția epidemiologică la nivelul județului va fi evaluată constant de autorități, iar modificarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ, precum și alte măsuri necesare pentru reducerea riscului de îmbolnăvire în rândul comunității, vor fi luate imediat ce situația o va impune”, a mai adăugat prefectul.

CITEȘTE ȘI:


Focarul de COVID din Mintiu Gherlii închide școlile!
 

 

Când va înceta pandemia de coronavirus? Un vaccin, abia la sfârșitul anului viitor

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter