Educație

Primul cluster în domeniul educației din România va fi înființat la Cluj

Județul Cluj va fi primul din țară care înființează un cluster în domeniul educației.

Primul cluster în domeniul educației din România va fi înființat la Cluj Primul cluster în domeniul educației din România va fi înființat la Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a aprobat în cadrul ședinței ordinare de luni, 31 august 2020, participarea județului Cluj, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociației „Cluster de educație C-EDU”.

 


Inițiativa a fost lansată în contextul situației actuale, generată de pandemia cu coronavirus, care a adus în prim plan nevoia coagulării tuturor actorilor locali – Consiliul Județean Cluj, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean, universitățile clujene și mediul privat de învățământ - într-o singură structură, în vederea conectării educației cu mediul economic.

Scopul principal al asociației este acela de a acționa ca un spațiu de dialog și colaborare între principalii actori implicați în educație, în vederea îmbunătățirii accesului elevilor și studenților la structuri educaționale și formative și de a crește calitatea proceselor educaționale.


Instituțiile de învățământ și companiile clujene, aduse la un loc

Viziunea Clusterului de Educație C-EDU este cea a unui ecosistem educațional conectat și competent, care pune în centrul proceselor educaționale elevul/studentul, asigurându-i instrumentele și dezvoltarea abilităților care îl vor transforma într-un membru al societății empatic și participant activ la structurarea comunității.

În cadrul asociației vor acționa atât reprezentanți ai instituțiilor de învățământ universitar și preuniversitar, cât și companii din Cluj-Napoca și Transilvania, reprezentanți ai mediului de afaceri local și regional.


Lansarea oficială a „Clusterului de educație C-EDU” este preconizată a avea loc în data de 6 octombrie 2020, dată la care este celebrată și Ziua internațională a educației.

 


CITEȘTE ȘI

Structura anului școlar 2020-2021. Elevii vor avea vacanță 3 săptămâni de Crăciun

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter