Educație

Revin studenții la Cluj din toamnă ? Rectorul UBB a oferit răspunsul așteptat de toată lumea

Revenirea studenților la Cluj ar putea să fie amânată cu câteva luni din cauza pandemiei de coronavirus

Revin studenții la Cluj din Toamnă ? Rectorul UBB a oferit răspunsul așteptat de toată lumea Revin studenții la Cluj din Toamnă ? Rectorul UBB a oferit răspunsul așteptat de toată lumea

 

 


Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a declarat că în acest moment se lucreză la mai multe variante pentru desfășurarea cursurilor în noul an universitar.

 


Conform spuselor lui Daniel David, studenții din primul și ultimul an ar fi nevoiți să vină la Cluj pentru a participa cel puțin la seminarii, în timp ce cursurile se vor desfășura în continuare online.

„În acest moment lucrăm la mai multe scenarii. Noi sperăm că la începutul anului universitar să putem merge pe varianta clasică  de predare și să ne putem desfășura activitatea în condiții normale. Am avut și în acest an un număr în creștere la examenele de admitere. Scenariul pe care nu ni-l dorim este cel prin care Guvernul ne-ar putea obliga să facem absolut totul online.”, a mărturisit rectorul.


Daniel David a găsit formula ideală pentru noul an universitar

Rectorul UBB este conștient că nu vor putea avea loc cursuri cu 150-200 de studenți într-un amfiteatru, dar speră că măcar studenții din primul și ultimul an să poată participa fizic la seminarii și laboratoare.

„Sperăm că măcar stundeții din Anul 1 să poată participa la seminarii și laboratoare. Cursurile se vor ține oricum online, deoarece nu putem aduna 150-200 de studenți într-o sală”, a spus Daniel David.


Rectorul încearcă să găsească o soluție și pentru cei care studiază la facultățile de Educație Fizică și Sport, Chimie, Fizică, Știința Mediului: „Cei din ultimul an vor putea participa și ei la seminarii și laboratoare. Nu vrem să le afectăm șansele de a-și realiza cercetările pentru temele de licență sau disertație”, a coincis rectorul.

CITEȘTE ȘI:


 

Gratuitatea studenților pe autobuze și troleibuze îi costă pe clujeni 3 milioane de euro. Din martie, se schimbă abonamentele!

 

 

Mesaj pentru studenți: „Dragă student, tu rămâi, mașina pleacă!”. Boc refuză să admită că nu sunt locuri de parcare în Cluj-Napoca

Vor veni sau nu din toamnă circa 100.000 de studenţi la Cluj-Napoca? „Deocamdată, vă spun sincer că lucrăm pe mai multe scenarii. Scenariul pe care sperăm să-l putem implementa este să ne întoarcem la modalitatea clasică de predare şi atunci în Cluj automat vor veni mai mulţi studenţi decât am avut în 2019, fiindcă şi la admitere, în acest an, am avut cu aproximativ 3.000-4.000 de studenţi mai mult”, a susţinut David într-o conferinţă de presă.

Citeste mai mult: adev.ro/qe8m26
Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Daniel David, a susţinut că se lucrează la un „scenariu hibrid” de începere a şcolii din toamnă, care presupune prezenţa fizică doar a studenţilor din anul I doar la seminarii şi laboratoare, respectiv a celor din ultimul an în cazul anumitor facultăţi. În orice variantă, cursurile se vor ţine doar online, a mai precizat rectorul.

Citeste mai mult: adev.ro/qe8m26

abonare newsletter