Educație

IMPRESIONANT! Oameni cu suflet mare au donat tablete pentru elevii fără posibilități

O asociație care ajută copiii care provin din medii defavorizate donează tablete pentru ca toți elevii să aibă acces la orele online.

IMPRESIONANT! Oameni cu suflet mare au donat tablete pentru elevii fără posibilități IMPRESIONANT! Oameni cu suflet mare au donat tablete pentru elevii fără posibilități

Decizia Ministerului Educației prin care elevii sunt obligați să fie prezenți la cursurile online a fost ca o lovitură pentru mulți copii care provin din medii defavorizate. Mulți dintre ei nu au computer, laptop, tabletă sau telefon performant.

Cu toate că inspectoratele școlare ar trebui să se ocupe de distribuirea de aparate necesare elevilor care nu au posibilități, Membrii Asociației Umanitare „Dreptul la viață” din Huedin au văzut problemele cu care se confruntă elevii care învață la școlile din oraș, așa că au luat problema în mâinile lor. Astfel, au donat tablete pentru elevii Liceului Teoretic „Octavian Goga” din Huedin, reușind să acopere nevoilor tuturor copiilor fără posibilități. De asemenea, în următoarele zile urmează să doneze și pentru elevii care învață la Liceul Tehnologic „Vlădeasa”.


„Eu nu m-am întrebat niciodată de ce nu face statul, primăria, ministerul. Eu m-am întrebat ce pot să fac eu, am vrut să fac ceva așa că am făcut. În această perioadă este prioritar pentru copii. Sunt foarte mulți elevi care nu au niciun dispozitiv ori au doar un telefon. Să citești o lecție de istorie sau de biologie pe telefon este cumplit! Eu am donat acum 10 tablete la Liceul Octavian Goga și aștept curierul să mai aducă încă cinci pentru Liceul Vlădeasa. Astea sunt din partea asociației. Am primit donații de la persoane fizice, în rest am luat din banii care erau deja strânși”, a explicat Daciana Loi, directorul Asociației Umanitare „Dreptul la Viață” Huedin.

Pe lângă tabletele donate către școli, asociația va dărui o tabletă unei fete cu o poveste de viață impresionantă.


„Povestea nu este una cu multă bucurie. Povestea este despre doi copilași. Mămica lor, foarte bolnavă, este internată pentru o perioadă lungă în spital. Copilașii sunt acasă cu o mătușă, copil și ea de 12 ani, și o bunică. Tatăl… e plecat în lume. M-a răvășit responsabilitatea fetiței de 12 ani care participă cu un amărât de telefon și la cursurile online, dar are și grijă ca micuții să fie schimbați, spălați, cu medicamentele administrate la timp. Le-am dus câteva jucării, alimente, pamperși, produse de igienă și curățenie, Am promis că vom reveni săptămâna viitoare cu o tabletă pentru fetiță”, a adăugat Daciana.

CITEȘTE ȘI:


Peste 2.000 de elevi clujeni au primit tablete, pentru învățământul la distanță

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter