Educație

Suspiciuni de fraudă la Bac, la un liceu din București

Comisia de bacalaureat de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, din Sectorul 5 al Capitalei, a fost schimbată, iar directorul şi directorul adjunct ai şcolii au fost demişi, ieri, pentru suspiciuni de fraudă la proba scrisă la Limba şi literatura română.

Bacalaureat Bacalaureat

Procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în colaborare cu Poliţia Capitalei şi Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii (SRI), au făcut percheziţii la liceu.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat luni, într-un comunicat de presă, că a decis schimbarea întregii comisii de bacalaureat din Centrul de examen Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, ca urmare a percheziţiei făcute de un echipaj de Poliţie la acest centru de examen.


Potrivit ISMB, au fost schimbaţi cei cinci membri ai comisiei de bacalaureat, precum şi cei 32 de profesori  supraveghetori de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”.

Totodată, ISMB a dispus eliberarea din funcţiile de conducere a directorului şi directorului adjunct ai Liceului „Dimitrie Bolintineanu”, precum şi a directorului Şcolii Gimnaziale nr. 178, care îndeplinea şi rolul de vicepreşedinte al comisiei din centrul de examen.


ISMB a precizat că va numi, în cel mai scurt timp, o nouă comisie la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”.

Aproximativ 20 de profesori supraveghetori la examenul de bacalaureat susţinut la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală au fost duşi, ieri, la Poliţia Capitalei pentru a fi audiaţi, au declarat surse judiciare.

Etichete: frauda bacalaureat
Ultimele Stiri
abonare newsletter