Educație

Ligia Deca: Educaţia este singurul mod sustenabil pe termen lung în care putem opri episoadele anti-semite

Educaţia este singurul mod sustenabil pe termen lung în care pot fi oprite episoadele antisemite, susţine ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Ligia Deca spune că educaţia este singurul mod sustenabil pe termen lung în care putem opri episoadele anti-semite  Foto: Ligia Deca - Facebook Ligia Deca spune că educaţia este singurul mod sustenabil pe termen lung în care putem opri episoadele anti-semite Foto: Ligia Deca - Facebook

 

 


Potrivit ministrului, reapariţia incidentelor şi a retoricii antisemite în Uniunea Europeană, în Statele Unite şi în întreaga lume aminteşte de unele dintre cele „mai întunecate” perioade din istorie şi este „contrară” standardelor unei societăţi democratice, scrie Agerpres.

„Reapariţia incidentelor şi a retoricii antisemite în Uniunea Europeană, în Statele Unite şi în întreaga lume ne aminteşte de unele dintre cele mai întunecate perioade din istorie şi este contrară standardelor unei societăţi democratice. Educaţia este singurul mod sustenabil pe termen lung în care putem opri episoadele antisemite şi m-am bucurat că am putut reconfirma angajamentul României privind educaţia pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului", a spus ministrul.


 

Ligia Deca consideră că este important ca tinerii să cunoască adevărul istoric, dar mai ales să se apere de discursul instigator la ură şi de mesajele false.


În opinia sa, toate formele de opresiune trebuie condamnate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


 

CITEȘTE ȘI:

Israelienii, sfătuiți să nu călătorească în străinătate. Autorităţile israeliene „văd o creştere semnificativă a antisemitismului”

România, primul stat care a elaborat o strategie pentru combaterea antisemitismului în perioada 2021-2023

Ultimele Stiri
abonare newsletter