Externe

România, primul stat care a elaborat o strategie pentru combaterea antisemitismului în perioada 2021-2023

România a fost primul stat care a luat măsuri pentru a crea o strategie pentru prevenirea și combaterea antisemitismului în perioada 2021-2023.

Steagurile României și a Uniunii Europene /FOTO: depositphotos.com Steagurile României și a Uniunii Europene /FOTO: depositphotos.com

 

 


Coordonatorul Comisiei Europene pentru combaterea antisemitismului şi promovarea vieţii evreieşti, Katharina von Schnurbein, a declarat că România a fost primul stat membru care a elaborat o strategie la nivel naţional pentru prevenirea şi combatarea antisemitismului, antixenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură pentru perioada 2021-2023.



Precizările au fost făcute la Palatul Victoria, în debutul celei de a patra reuniuni a Grupului de lucru pentru implementarea Strategiei Uniunii Europene de combatere a antisemitismului şi promovarea vieţii evreieşti. Evenimentul este organizat de Guvernul României în cooperare cu Comisia Europeană şi cu sprijinul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

Katharina von Schnurbein a declarat că prezenţa premierului Nicolae Ciucă la acest eveniment „demonstrează angajamentul politic” al României în ce priveşte combaterea antisemitismului. Totodată, a menţionat că un astfel de angajament este în continuare necesare în contextul în care „antisemitismul este în continuă creştere, iar evreii fac subiectul unor atacuri mortale".

„În cadrul acestei strategii avem peste 100 de iniţiative prin care dorim să ne asigurăm că publicul larg înţelege problemele şi pericolele legate de antisemitism şi dorim să punem la dispoziţie modalităţi efective care să asigure prezervarea memoriei Holocaustului şi să asigure faptul că viaţa evreilor în Europa poate să rămână înfloritoare. Obiectivul final este ca evreii să poată să se deplaseze, în continuare, în toate statele membre ale Uniunii Europene şi în statele în care locuiesc, să se manifeste în conformitate cu tradiţiile religioase, fără a avea niciun fel de preocupare în ceea ce priveşte siguranţa proprie. Aceste elemente sunt armonizate cu strategiile europene şi naţionale", a declarat Katharina von Schnurbein.
 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Sursă foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Fondul de Garantare a primit peste 10.000 de cereri de deschidere dosare daună în cazul Euroins

Jumătate dintre angajații români știu ce salarii au colegii lor. Cei mai interesați sunt tinerii

abonare newsletter