Educație

Peste 4.000 de elevi clujeni au susținut prima probă scrisă la BAC 2023. Zeci de absolvenți nu s-au prezentat la examen

Probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023, au debutat luni cu proba scrisă la Limba și literatura română. În Cluj, zeci de candidați nu s-au prezentat la examen.

Zeci de elevi din Cluj nu s-au prezentat la examenul de BAC. Alți peste 4000 de candidați au susținut, luni, prima probă scrisă/Foto: pixabay.com Zeci de elevi din Cluj nu s-au prezentat la examenul de BAC. Alți peste 4000 de candidați au susținut, luni, prima probă scrisă/Foto: pixabay.com

 

 


La nivel național, mai bine de 130.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru susţinerea examenului naţional de Bacalaureat, care a debutat luni cu prima probă scrisă la Limba română

 


Din numărul total, în județul Cluj au participat 4.044 de candidați.

Susținerea Probei E.a) din cadrul examenului de Bacalaureat s-a desfășurat în 16 centre de examen organizate la nivelul județului Cluj.


„La prima probă scrisă au fost prezenți 4.044 de candidați, iar 34 de candidați nu s-au prezentat la această probă scrisă”, informează Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Din fericire, nu s-au înregistrat situații care să impună desfășurarea acestei probe cu subiecte de rezervă și nici situații de fraudă sau tentativă de fraudă, potrivit sursei citate. 


Numărul tinerilor care s-au înscris la Bacalaureat 2023 este de peste 130.500, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Educației duminică, în ajunul primei probe scrise de la examen. Peste 32.000 de tineri, înscriși în clasa a XII-a în acest an școlar, nu s-au înscris la Bacalaureat.

Ministerul Educației va analiza, după încheierea sesiunii de Bacalureat 2023, situația școlară la nivelul unităților de învățământ, precum și cauzele care au favorizat absenteismul și numărul mare al candidaților ce nu au participat la examen. 


Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 iulie 2023 (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 iulie 2023.

Afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului, în conformitate cu prevederile GDPR de protecție a datelor. 

Marți, 27 iunie 2023, va avea loc proba scrisă obligatorie a profiluluiproba E.c), iar miercuri, 28 iunie 2023, este programată să se desfășoare proba scrisă la alegere a profilului și a specializăriiproba E.d). Joi, 29 iunie 2023, va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternăproba E.b), pentru candidații care au studiat în limba minorităților naționale.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Examenul de Bacalaureat 2023 începe luni, cu prima probă scrisă la Limba română

Subiecte la română primite la bacalaureat 2023

Peste 32.000 de tineri, înscriși în clasa a XII-a în acest an școlar, nu s-au înscris la Bacalaureat

Ultimele Stiri
abonare newsletter