Educație

Profesoară din Cluj, mesaj către guvernanți: „Așa arată școala mea, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca. Am amenajat sala de clasă pe banii mei”

O profesoară din județul Cluj a transmis un mesaj emoționant guvernanților, prin care arată că deși unitatea de învățământ în care predă este într-o stare deplorabilă, aceasta și-a amenajat singură sala de curs pentru elevi.

Mesajul emoționant al unei profesoare din Cluj care a amenajat din resurse proprii sala de clasă pentru elevi/Foto: Mihaela Ciupei Facebook.com Mesajul emoționant al unei profesoare din Cluj care a amenajat din resurse proprii sala de clasă pentru elevi/Foto: Mihaela Ciupei Facebook.com

 

 


Sindicatele din Educaţie au cerut, joi, o creştere a veniturilor cu 25% şi un act normativ prin care să fie stipulată garanţia că salariul debutantului va fi echivalentul salariului mediu brut pe economie.

 


Mihaela Ciupei este una dintre profesoarele din județul Cluj care a ales să reacționeze într-un mod inedit la criza din educație

Aceasta a publicat câteva imagini cu școala în care predă și în care a reușit, prin eforturi proprii, să amenajeze o sală de clasă pentru elevi. 


Mesajul adresat guvernanților este emoționant:

„Am stat în umbră până acum, dar nu mai pot!


Așa arată școala mea, dl Ciucă, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca! 

Și, da, dl Ciucă, am avut 10 la licență, disertație și definitivat! Nu sunt bani de reparații! Am înțeles, acum, că nu sunt bani nici de salarii! Mi-am amenajat sala pe banii mei și merg cu drag la școală! 


 

Mesajul emoționant al unei profesoare din Cluj pentru guvernanți/Foto: Mihaela Ciupei Facebook.com

M-aș fi gândit cu bucurie că, dacă mai urcau salariile, voi mai putea face rost de câte ceva pentru școală! Nu, nu m-am gândit la familia mea, pentru că Bunul Dumnezeu ne-a ajutat până acum și nu suntem muritori de foame, cu toate că suntem profesori!

Mesajul emoționant al unei profesoare din Cluj pentru guvernanți/Foto: Mihaela Ciupei Facebook.com

Nu sunt bani, dl Ciucă, de unde să fie? Unde ați mai văzut atâta ură împotriva profesorilor? Ceea ce cer colegii mei de breasla, e mai mult decât pertinent!”, apreciază profesoara din Cluj. 

Mesajul emoționant al unei profesoare din Cluj pentru guvernanți/Foto: Mihaela Ciupei Facebook.com

În același timp, Mihaela Ciupei consideră că aleșii poporului din Parlamentul României sunt departe de realitatea din localitățile țării: 

„Nu sunt bani, dl Ciucă, și nici nu vor fi vreodată pentru educația copiilor noștri! Apropo, aveți copii? (…). Rămâneți în bula voastră din Parlament, cu tot cu neamurile și pilele domniilor voastre!”, notează profesoara din Cluj. 

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a prezentat, joi, setul de măsuri pregătite pentru angajații din învățământ. 

Astfel, pentru 220 de mii de profesori si personal didactic auxiliar vor fi acordate două prime pentru cariera didactică, una în iunie, în valoare de 1.000 de lei și a doua în octombrie, în valoare de 1.500 de lei.

În ceea ce privește personalul nedidactic, veniturilor acestuia vor fi mărite în medie cu 9% şi i se vor acorda două prime de câte 500 de lei, în iunie şi octombrie. Măsura vizează 55 de mii de angajaţi.

Miliarde de lei pentru educație

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a publicat ieri un mesaj prin care arată că intenția Guvernului este de a debloca criza din educație și de a asigura dezvoltarea sistemului educațional românesc printr-o finanțare substanțială. 

„Ne dorim ca profesia de dascăl să își recapete respectul cuvenit în societate și întreg aparatul guvernamental a arătat totală deschidere zilele acestea. Ne-am asumat, încă de la început, dezvoltarea și modernizarea sistemului educațional.

Din 2022 și până astăzi, au fost alocate educației 8 miliarde de lei de la bugetul de stat, iar prin PNRR au fost alocate 3,6 miliarde de euro pentru reforma sistemului.

Nu am fugit niciodată de asumare și nu o vom face nici acum. PNL rămâne expresia responsabilității și garantul stabilității în România astăzi”, a notat, vineri, premierul Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook

Vineri s-a încheiat prima săptămână de grevă generală din învățământul românesc din ultimii douăzeci de ani, însă fără un acord între sindicaliștii din educație și minister. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ministerul Educației: Examenul de Bacalaureat nu va fi afectat de criza din învățământ. Greva generală continuă.

Greva profesorilor amână rotația guvernamentală. Ciucă: „Am convenit ca până la soluţionarea acestei probleme să nu-mi depun mandatul”

abonare newsletter