Politică

Greva profesorilor amână rotația guvernamentală. Ciucă: „Am convenit ca până la soluţionarea acestei probleme să nu-mi depun mandatul”

Problemele din învățământ și greva cadrelor didactice amână rotația guvernamentală. Cabinetul Ciucă își va continua activitatea până la identificarea unei soluții care să deblocheze criza din educație.

Criza din educație amână rotația guvernamentală. Nicolae Ciucă rămâne premier/Foto: Protestul sindicaliștilor din învățământ, Cluj-Napoca/monitorulcj.ro Criza din educație amână rotația guvernamentală. Nicolae Ciucă rămâne premier/Foto: Protestul sindicaliștilor din învățământ, Cluj-Napoca/monitorulcj.ro

 

 


Coaliţia de guvernare a convenit ca premierul Nicolae Ciucă să nu-şi depună mandatul până la soluţionarea grevei profesorilor.

 


„Am avut discuţii până aseară târziu, ne-am revăzut în această dimineaţă şi am convenit ca până la soluţionarea acestei probleme să nu-mi depun mandatul şi să-mi asum în continuare responsabilitatea de premier”, a anunţat Ciucă, vineri, la Palatul Victoria, într-o declaraţie susţinută alături de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Joi, premierul Nicolae Ciucă a fost prezent la Cluj-Napoca, unde a fost întâmpinat de primarul Emil Boc în huiduielile sindicaliștilor din învățământ. 


După semnarea contractului pentru metroul din Cluj, Nicolae Ciucă a avut o scurtă discuție cu reprezentanții sindicatelor clujene din educație. Ulterior, prim-ministrul a plecat fără a face declarații. 

Potrivit Luciei Cojocaru, lider SLIP Cluj, sindicaliștii din învățământ nu au ajuns la un consens cu premierul, context în care greva profesorilor va continua. 


Joi seară, purtătorul de cuvânt al Guvernului a prezentat aceeași ofertă pentru profesori, ușor modificată: prime de 2.500 de lei în loc de vouchere sociale, fonduri pentru logistică și materiale educaționale. 

Profesorii cer majorare salarială de 25%, venit net de 4.000 de lei pentru debutanți și 7.000 de lei pentru cadrele didactice cu vechime. 


Rotația guvernamentală, prin care liderul PSD Marcel Ciolacu trebuia să preia conducerea Guvernului României, programată pentru finalul lunii mai 2023, se amână în contextul grevei angajaților din învățământ. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Nicolae Ciucă, mesaj pentru profesori: „Fac apel să înțeleagă, să nu ne împingă să facem aceleași greșeli pe care le-am făcut în 30 de ani”

Președinte SLIP Cluj, după discuțiile cu premierul: „Nu a fost de acord cu ultima ofertă. Suntem foarte hotărâți să mai ieșim în stradă” VIDEO

Protestul profesorilor s-a mutat în fața Primăriei Cluj, unde premierul Nicolae Ciucă e așteptat să sosească pentru semnarea contractului la metrou

Premierul Nicolae Ciucă a ajuns la Cluj-Napoca. Vacarm de nedescris creat de profesori! VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter