Educație

USR: „Legile Educației ar fi trebuit să fie un obiectiv de reformă pentru toate partidele politice”. Schimbările în educație vin de la Cluj

Ministrul Ligia Deca va prezenta în curând noile legi ale Educației. USR a organizat, la Cluj-Napoca, o dezbatere cu părinți, elevi, studenți, cadrele didactice și reprezentanți ai ONG-urilor pe tema reformelor necesare în sistemul de educație.

Schimbările în educație vin de la Cluj. Propuneri USR Cluj-Napoca/captură foto: USR Cluj Schimbările în educație vin de la Cluj. Propuneri USR Cluj-Napoca/captură foto: USR Cluj

 

 


Parlamentarii USR au colectat mai multe idei pe care le vor susține în dezbaterile pe tema noilor legi ale Educației: 

  • curriculum simplificat cu materii mai puține, 
  • desființarea inspectoratelor, 
  • susținerea studenților prin microcredite, 
  • reformarea pregătirii profesorilor,
  • implementarea programului școlar de la 8 la 5 și regândirea sistemului de titularizare.

„Legile Educației ar fi trebuit să fie un obiectiv de reformă pentru toate partidele politice. Într-o țară normală, astfel de dezbateri ar trebui organizate cu proiectele propuse în față, și să ne asigurăm că, prin dialog și transparență cu cetățenii vom avea cele mai bune legi”, au notat reprezentanții USR Cluj. 


USR Cluj: „Nu ne permitem experimente când vorbim de viitorul copiilor noștri”/captură foto USR Cluj

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Legile educației, inflația și pensiile speciale, luate în vizor de parlamentarii USR de Cluj. Care sunt prioritățile pe 2023?

PSD ar putea cere demisia ministrului Deca de la Educație. Vasile Dâncu: „Nu pot înțelege secretomania legată de legile educației”

Ultimele Stiri
abonare newsletter