Educație

Tinerii din România pot călători gratis în UE, chiar dacă nu sunt studenți

Tinerii cu vârste între 13 şi 30 de ani pot participa, gratuit, la tabere tematice, prin programul Erasmus Youth Exchange, ca să se instruiască în antreprenoriat, gastronomie, ecologie sau drepturi civice.

Tinerii din România pot călători gratis în UE, chiar dacă nu sunt studenți / Foto: depositphotos.com Tinerii din România pot călători gratis în UE, chiar dacă nu sunt studenți / Foto: depositphotos.com

 

 


Uniunea Europeană finanțează programul Erasmus Youth Exchange (sau Erasmus+), pe o perioadă de șase ani, scrie presshub.ro.

 


La începutul anului 2021, eurodeputații au adoptat un buget record de peste 28 de miliarde de euro (în programul anterior erau 14,7 miliarde de euro), care este valabil până în anul 2027.

Banii sunt investiți în proiecte realizate de ONG-uri din Uniunea Europeană sau de alți parteneri prin care tinerii pot să învețe cum să lucreze în echipă, despre multiculturalism, dar și lucruri noi despre o temă de actualitate prin metode neconformale, potrivit sursei citate.


La aceste programe se organizează ateliere de lucru, exerciții, dezbateri, jocuri de rol sau activități în aer liber.

Cum poți participa?

Se creează grupuri de tineri din câteva țări ale UE, formate din 16 - 60 de persoane, pentru fiecare proiect. Grupul respectiv se adună într-un loc pe care îl stabilesc organizatorii și va urma un program despre antreprenoriat, siguranța pe internet sau alte teme interesante.


Programul asigură cazarea, mâncarea și transportul participanților, care vor avea nevoie doar de bani de buzunar.

Un stagiu poate să dureze între 5 și 21 de zile, iar fiecare vgrup are nevoie de un lider. Liderul trebuie să aibă peste 18 ani și să mai fi participat la cel puțin două proiecte de acest fel în trecut.


Pentru a participa, tinerii trebuie să ia legătura cu organizațiile care se ocupă de proiecte și să semneze un contract. Nu se percepe o taxă de înscriere.

Citește știrea în întregime pe presshub.ro.

 

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

UBB, universitatea din țară cu cel mai mare buget aferent programului Erasmus

Clujul, capitala tineretului! Summitului Tinerilor are loc zilele acestea. Boc: „Voi trebuie să fiți motorul societății de mâine”

Ultimele Stiri
abonare newsletter