Actualitate

Clujul, capitala tineretului! Summitului Tinerilor are loc zilele acestea. Boc: „Voi trebuie să fiți motorul societății de mâine”

Ediția a VII-a a Summitului Tinerilor a avut loc la Cluj-Napoca în aceste zile, marcând totodată Anul European al Tineretului.

Clujul, capitala tineretului! Summitului Tinerilor are loc zilele acestea. FOTO: Facebook/ Emil Boc Clujul, capitala tineretului! Summitului Tinerilor are loc zilele acestea. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Tineri din întreaga România s-au întâlnit la Cluj-Napoca în acest weekend, în cadrul Summitului Tinerilor.

 


Cu această ocazie, primarul Emil Boc a transmis un mesaj tinerei generații: 

„Dragi tineri, aveți în ADN dimensiunea digitală, dimesiunea verde și sustenabilitatea. Voi trebuie să fiți motorul societății de mâine prin ce voi aveți a inova și a susține în orașele și comunitățile noastre. Pe voi ne bazăm în ceea ce vizează promovarea acestor politici verzi, digitale sau participative. (…)


Repet, tinerii sunt principalii agenți ai schimbării. Împreună vom putea face din România și din comunitatea unde locuim cea mai bună lume cu putință”, a transmis primarul Clujului.

Summitul Tinerilor este unul dintre cele mai ambițioase proiecte dedicate învățării, dezbaterii și generării unor politici pentru tineri. La eveniment sunt invitați să participe tinerii cu inițiativă, implicați în ONG-uri și în comunitățile din care provin, cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani. Anul acesta, prin toate activitățile Summitului, se dorește abordarea subiectului sustenabilității, un subiect de o importanță majoră pentru viitorul tuturor generațiilor, dar și cel al participării reale a tinerilor.


În acest context, Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca este iluminată în verde în zilele de 15, 16 și 18 septembrie. Evenimentul organizat de Federația Tinerilor din Cluj este finanțat de Primăria și Consiliul local al Municipiului Cluj-Napoca cu 100.000 lei.

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc îi provoacă pe clujeni SĂ RENUNȚE la mașină pentru o lună. „La Cluj, sportul este la el acasă. Vă invit să ne alăturăm acestui challenge”

Ultimele Stiri
abonare newsletter