Educație

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat a crescut în Cluj. Peste 1.000 de contestații au fost depuse

În județul Cluj au fost depuse 1.054 de solicitări pentru reevaluarea lucrărilor. Dintre acestea, peste jumătate au primit note mai mari, decât în evaluare inițială.

În județul Cluj au fost depuse 1.054 de solicitări pentru reevaluarea lucrărilor/ Foto: depositphotos.com În județul Cluj au fost depuse 1.054 de solicitări pentru reevaluarea lucrărilor/ Foto: depositphotos.com

 

Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au publicat astăzi, 1 iulie 2022, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, rezultatele finale obținute de către absolvenții studiilor liceale la probele scrise ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022. 


 

Rezultatele finale au fost afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților și la avizierele celor 16 centre de examen organizate la nivelul județului Cluj, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).


 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

În județul Cluj, rata de promovare pentru promoția curentă a crescut de la 88.47%, la 89.40%. De asemenea, comparativ cu afișarea rezultatelor inițiale, a crescut și rata de reușită pentru candidații din promoțiile anterioare, de la 43.30%, înainte de contestații, la 46.39%, după soluționarea contestațiilor. Rata cumulată de promovare a examenului național de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2022, după soluționarea contestațiilor, înregistrează o creștere de la 85.13%, înainte de contestații, la 86.22 %, după reevaluarea lucrărilor contestate.


Peste 1.000 de contestații depuse

În județul Cluj au fost depuse 1.054 de solicitări pentru reevaluarea lucrărilor. Dintre acestea, 586 de lucrări reevaluate au primit note mai mare, decât în evaluare inițială, 405 lucrări au înregistrat note mai mici, în raport cu evaluarea inițială, iar 63 de lucrări scrise contestate, nu au înregistrat modificări ale notelor.

Astfel, în sesiunea iunie-iulie 2022, a examenului național de Bacalaureat, la nivelul județului Cluj, din totalul celor 3.934 de candidați prezenți (3.643_promoția curentă; 291_promoțiile anterioare) au promovat 3.392 candidați. Dintre aceștia, 3.257 aparțin promoției 2022, iar 135 candidați provin din promoțiile anterioare. 


În egală măsură, numărul mediilor de 10 (zece) a crescut la 10 de la 8 medii, înainte de soluționarea contestațiilor. 

În județul Cluj, cei 10 candidați care au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022 provin de la următoarele unități de învățământ preuniversitar: Liceul Teoretic Avram Iancu, Cluj-Napoca (4), Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Cluj-Napoca (2), Colegiul Național Gheorghe Șincai, Cluj-Napoca (1), Colegiul Economic Iulian Pop, Cluj-Napoca (1), Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu, Cluj-Napoca (1), Liceul Teoretic Lucian Blaga Cluj-Napoca (1).

Precizăm faptul că procentul de promovare se calculează din totalul candidaților prezenți. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

A doua sesiune a examenului național de Bacalaureat se va desfășura în perioada 16 august – 3 septembrie 2022, fiind precedată de etapa de înscriere (18 – 25 iulie 2022). 

 

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Încă 2 elevi clujeni cu medii de 10 la Bacalaureat, după contestații. Rata de promovare a examenului a crescut în urma reevaluării lucrărilor

Elevii clujeni cu media 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională vor fi premiați de Consiliul Județean cu câte 2.000 de lei

8 absolvenţi din judeţ au reuşit să ia 10 pe linie la BAC. Toţi au studiat la licee din Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter