Economie

Cifra de afaceri a firmei Diferit a crescut cu 8% în 2020. Șantier după șantier în Cluj și contracte în mai multe județe

Afacerile companiei Diferit, controlată de familia Petri, au crescut cu 8% în 2020, ajungând la peste 126 mil. lei

Compania a avut anul trecut un profit net de 511.000 de lei (106.000 de euro) în 2020

Compania de construcţii Diferit din Cluj-Napoca, deţinută de Petri Nicolae, fost inginer al Regiei Autonome a Domeniului Public, şi soţia sa Daniela Denisa Petri, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 126,1 mil. lei (26,2 mil. euro), în creştere cu 8% faţă de anul anterior, scrie Ziarul Financiar. Compania a avut anul trecut un profit net de 511.000 de lei (106.000 de euro), de 6,5 ori mai mic faţă de 2019, când Diferit a obţinut un câştig net de aproximativ 3,3 mil. lei (705.000 de euro), conform datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 234 de angajaţi, cu 75 de oameni mai mult faţă de anul precedent.

Contracte de sute de milioane cu statul

Compania Diferit a câştigat în urmă cu doi ani un contract de aproximativ 141,6 mil. lei (30 mil. euro) cu Consiliul Judeţean Braşov pentru modernizarea drumului interjudeţean DJ 104A - Perşani –Victoria, în legătură cu DJ 105C Victoria - Ucea de Sus şi DJ 105P – Ucea de Sus, în lungime totală de 53 km, cunoscut sub denumirea de drumul „de sub munte”. Un alt contract important a fost câştigat în urmă cu trei ani de compania Diferit cu administraţia locală din Turda. Contractul în valoare de aproape 135 mil. lei (29 mil. euro), fără TVA, avea ca obiect repararea străzilor, trotuarelor şi reţelei de canalizare din municipiul Turda.


La nivelul municipiului Cluj-Napoca, în ultimii ani firma s-a ocupat de modernizarea celor mai importante artere din centrul orașului: modernizarea Străzii Regele Ferdinand și a străzii adiacente (lucrare finalizată anul trecut), în valoare de peste 23 de milioane de lei, reamenajarea Pieței Lucian Blaga și a străzilor adiacente, finalizată în decembrie 2020 și în valoare de 27,6 milioane de lei.

Boc a lăudat Diferit pentru lucrările din Mărăști

În prezent, Diferit lucrează la modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989, lucrări care trebuie terminate până în aprilie 2022. Primarul Emil Boc a lăudat recent lucrările desfășurate de firma Diferit pe Bulevardul 21 Decembrie, arătând că amenințarea cu includerea pe lista rușinii funcționează.


Edilul clujean a spus că lucrările desfășurate de firma Diferit pe Bulevardul 21 Decembrie sunt în grafic, iar partea carosabilă va fi dată în circulație integral până la finalul anului, pentru a reduce disconfortul șoferilor care sunt blocați în trafic zi de zi. El susține că firma „și-a refăcut un pic din imagine” prin șantierul din Mărăști și este de părere că „prinde lista rușinii mai bine decât orice penalizare economică”.

Termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor de execuție pentru obiectivul de investiții este 15.04.2022. Condițiile meteo sau alte circumstanțe neprevăzute pot impune modificări. Lucrarea va avea garanție 5 ani de la recepție. Contractul are o valoare de 41,7 milioane de lei, fără TVA, bani din fonduri europene, axa prioritară POR 2014-2020 și din bugetul local.


Diferit va deszăpezi drumurile judeţene din zona Făgăraşului

Un alt contract consistent îl constituie lucrările de deszăpezire pentru Loturile 2 și 3, Făgăraş și Rupea, încheiat cu Consiliul Județean Brașov. Membrii comisiei de evaluare au desemnat câştigătoare oferta depusă de firma SC Diferit AG SRL, a cărei propunere financiară a fost de 10.299.579,43 lei fără TVA. În ceea ce priveşte achiziţia lucrărilor pentru Lotul 3, oferta câştigătoare a fost cea depusă de SC Diferit AG SRL, cu o propunere financiară de 11.458.059,45 lei.

Compania Diferit SRL a fost înfiinţată în anul 2001 la Cluj-Napoca cu domeniu principal de activitate lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor. Compania este deţinută de Petri Nicolae, fost inginer al Regiei Autonome a Domeniului Public, şi soţia sa Daniela Denisa Petri.

CITEȘTE ȘI:

Primarul Boc laudă Diferit: „Lista rușinii e mai utilă decât orice penalizare economică!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter